G.saray'ın Gözdesi Mercek Altında! - Son Dakika
Spor

G.saray'ın Gözdesi Mercek Altında!

G.saray\'ın Gözdesi Mercek Altında!

SPORX İNCELEME - Galatasaray'ın transfer gündeminde sürpriz bir Brezilyalı var! Pek de sürpriz değil aslında.

30.07.2012 12:00

SPORX İNCELEME - Galatasaray'ın transfer gündeminde sürpriz bir Brezilyalı var! Pek de sürpriz değil aslında...

Hemen hemen her transfer döneminde adını sıkça duyduğumuz Diego Ribas'ın adı Galatasaray ile anılıyor. Bu kez daha yüksek sesle!

Brezilya'nın en önemli yeteneklerinden olan Diego Ribas'ın futbol kariyerine göz atalım...

KARİYERİNE PENCERE...

Brezilya futbolunun yetiştirdiği en iyi 10 numaralar arasına kendine yer bulmaya çalışan bir oyuncu Diego Ribas da Cunha! Dünyanın en önemli liglerinde boy gösteren Diego, bir türlü yerinde durmayı başaramadı. Sırasıyla Brezilya, Portekiz, Almanya, İtalya, yeniden Almanya ve İspanya'da oynadı! Brezilya ekipleri de yeniden devrede ama Diego, "Daha değil" diyor...

Güney Amerika'nın günümüzün potansiyel yıldız adayları Neymar ve Ganso'yu yetiştiren Santos'ta başladığı futbol hayatındaki ilk sıçramayı 19 yaşındayken Porto formasını sırtına geçirerek yapan başarılı orta saha oyuncusu burada yalnızca 2 yıl kalabildi.

Ricardo Quaresma, Raul Meireles, Lucho Gonzalez, Hugo Almeida, Fatih Sonkaya, Pepe, Luis Fabiano gibi tanıdık simalarla birlikte top koşturan Diego Ribas, Portekiz'de de yapamadı ve 2006 yılında Bundesliga'ya merhaba dedi.

BENİM ADIM 'DIEGO'

6 milyon euro karşılığında Werder Bremen'e transfer olan yetenekli oyuncu, burada esmeye başladı.

Mızıkacılar'ı şampiyonluğa doğru koşturan Diego, Stuttgart'ın 4, Schalke'nin de 2 puan gerisinde kalan Werder'de hayal kırıklığına uğramıştı.

Şampiyonluğu belki alamamışlardı ama Porto'da antrenör Co Adriaanse ile anlaşamayan Diego, o yıl Almanya'da Kicker tarafından yılın oyuncu seçilmişti. Brezilya'nın önemli bir yeteneği Almanya'da oynuyordu! Dünya bunu duydu. Santos'ta henüz 16 yaşındayken Pele'nin 10 numaralı formasını giyen Diego için Brezilya Milli Takımı kapısı da aralandı.

HUNT VE 13 GOL...

Bir sonraki yıl da Diego'nun performasında değişme olmadı. İlk sezonunda ligde 13 gol atan Brezilyalı 2008-2009'u da aynı sayıyla kapattı.

Mart 2008'de UEFA Kupası'ndan elenen Werder Bremen'de işler biraz karışacaktı. Almanya'da 1-0'ın avantajıyla İskoçya'ya Glasgow deplasmanına giden Mızıkacılar, burada 2-0 kaybederek eleniyordu.

Maçın ardından Diego ile Aaron Hunt arasındaki şiddete dönüşen olay sportif direktör Klaus Allofs tarafından doğrulanıyordu. İki hafta öncesinde kırmızı kartla oyundan atılan Diego'nun kafası biraz karışmıştı.

2008-2009 sezonu Diego için Werder Bremen macerasının tamamlandığı andı. Mesut Özil ile birlikte aynı ekipte savaşan Brezilyalı, ligi 12 golle tamamlarken Felix Magath'ın ekibi Wolfsburg'tan 5 yiyerek Werder kapılarını kapattı. Sezonu 10. sırada tamamlayan Werder Bremen'de değişim zamanı gelmişti. Bir yandan Diego için İtalya macerası, diğer yandan Mesut Özil'i Real Madrid'e getiren yıllar başlıyordu.

DIEGO GALATASARAY'DA MI?

Yıldız oyuncunun adı zaman zaman Türkiye ile de anılıyordu. Bu iddialar gerçekliğini yitirirken, Juventus 25 milyon euroya transferi bitirmişti.

Kariyerinin en zor tercihlerinden birini yapan yıldız oyuncu yanılmıştı! Şampiyon Inter'in 27 puan gerisinde kalan Torino ekibi ligi 7. sırada tamamlıyordu. Werder Bremen'den büyük ümitlerle gelen Diego, Juve taraftarları tarafından sevilmedi. 'Kasıntı' olarak nitelendirilen ve sisteme oturmayan  oyuncu için bir de Del Piero faktörü vardı.

Del Piero ve Diego'nun oyun stili çok da farklı değildi. İki cambaz bir ipte oynamaz misali, Juventus Diego'nun takımdan ayrılacağını duyuruyordu...

'BUNDESLIGA'YA GİDERİM...'

İtalya macerası da kısa süren Diego Ribas yeniden Almanya'ya dönüyordu. Bu kez Wolfsburg! Bir türlü yerinde duramayan yetenekli oyuncu burada da yapamadı. Felix Magath'ın ekibinde 30 maça çıkan Brezilyalı yetenek kiralık olarak Arda Turan'ın ekibi Atletico Madrid'in yolunu tuttu. Ne Madrid'e ne de La Liga'ya uyum sağlamakta zorlanmayan Diego Ribas, bir de UEFA Kupası kaldırdı. Sezon bitti kapılar kapandı...

Yeni sezonda Alman ekibi Wolfsburg'ta soru işaretleri devam ederken Diego'nun kapısında onlarca ekip bulunuyor. Yeniden Almanya'da kalması zor değil mi?

Büyük yetenek Diego, yerinde duramayan ya da bir türlü aradığı kanı bulamayan 27'lik Brezilyalı...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor G.saray'ın Gözdesi Mercek Altında! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement