Galatasaray'a şampiyonluk kupası Fenerbahçe derbisinin ardından verilecek - Son Dakika
Spor

Galatasaray'a şampiyonluk kupası Fenerbahçe derbisinin ardından verilecek

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 4 Haziran Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinin ardından Galatasaray'a şampiyonluk kupasını verecek. Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 11. maddesi gereği, birinci tamamlayan kulübe son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verileceği açıklandı.

02.06.2023 20:37  Güncelleme: 20:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'a kupasını, 4 Haziran Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi verecek.

FENERBAHÇE DERBİSİNDE VERİLECEK

Federasyondan yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 11. maddesi gereği, Süper Lig müsabakalarını birinci tamamlayan kulübe, son lig müsabakası sonunda TFF tarafından şampiyonluk kupası verileceği belirtildi.

Galatasaray kupasını Fenerbahçe maçından sonra mı alacak? Tartışmalara TFF son noktayı koydu

TFF BAŞKANI TAKDİM EDECEK

Ligi birinci tamamlayan kulübün, mevcut puan durumuna göre matematiksel olarak daha erken belirlenmesi halinde, ilgili takıma ev sahibi olarak oynayacağı son lig müsabakasının ardından TFF tarafından şampiyonluk kupası verileceği kaydedilirken, "Bu minvalde, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 4 Haziran Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasının ardından ilgili statü uyarınca, 2022-2023 sezonu Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray'a kupasını takdim edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Galatasaray\'a şampiyonluk kupası Fenerbahçe derbisinin ardından verilecek
Alper Kızıltepe
Alper Kızıltepe
Sondakika.com - Spor

Son Dakika Spor Galatasaray'a şampiyonluk kupası Fenerbahçe derbisinin ardından verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Okul Sporları Halter Yıldızlar Türkiye Birinciliği Tamamlandı
    15:29 Ordu'da Okul Sporları Halter Yıldızlar Türkiye Birinciliği Tamamlandı

    Ordu'da düzenlenen Okul Sporları Halter Yıldızlar Erkek-Kız Türkiye Birinciliği müsabakaları sona erdi. 49 ilden 422 sporcu, 56 hakem ve 64 antrenörün katıldığı müsabakalarda Fatsa Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu sporcusu Asilkan Sevim Türkiye 3'üncüsü oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirterek katılımcılara teşekkür etti.

  • Antalya'da Bisiklet Tutkunları AKRA Gran Fondo'da Buluşuyor
    15:28 Antalya'da Bisiklet Tutkunları AKRA Gran Fondo'da Buluşuyor

    Antalya'da 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek olan 'AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum' adlı yol bisikleti yarışı, bisiklet ve adrenalin tutkunlarını bir araya getirecek. Yarışa kayıtlar 24 Nisan'da sona erecek ve birçok ülkeden bisikletçi katılacak. Ayrıca, Eşpedal Derneği'nden 10 görme engelli sporcu, özel tasarlanan iki kişilik bisikletlerle yarışa katılacak.

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı düzenlendi
    15:23 Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı düzenlendi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan bağlarını güçlendirmek amacıyla 'Karpaz-Trabzon Gönül Köprüsü Veteranlar Futbol Maçı' düzenledi. İlk maçta Akçaabat Sebat Veteranlar Futbol Takımı ile Kıbrıs Karpaz Masterleri Derneği 3-3 berabere kaldı. Organizasyon kapsamında yarın Trabzon Veteranlar Futbol Takımı ile Karpaz Masterleri Derneği arasında bir maç daha oynanacak.

  • Türkiye Masa Tenisi Süper Lig 6. Etap Müsabakaları Van'da Başladı
    15:08 Türkiye Masa Tenisi Süper Lig 6. Etap Müsabakaları Van'da Başladı

    Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Süper Lig 6. etap müsabakaları Van'da başladı. Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalara 18 ilden 60 sporcu katılıyor. Van'ın masa tenisi sporunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten federasyon başkanı, Van'ın hem şehir hem de tesis açısından önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Van Gençlik ve Spor İl Müdürü ise masa tenisi sporunu önemsediklerini ve üst düzey müsabakalara ev sahipliği yapmak istediklerini ifade etti.

  • Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak
    14:47 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak

    Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımın hedefinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu belirtti. Uygun, UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şanslarını yakaladıklarını ve kalan maçlarda alacakları puanlarla Avrupa yolunda ilerlemek istediklerini söyledi. Ayrıca, hakemlerin hakkaniyetli olmasını ve Türk futbolunda hakemlik sisteminin geliştirilmesini istediğini dile getirdi. Sivasspor taraftarları da antrenman öncesi takıma moral ziyareti yaparak desteklerini gösterdi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları yarın yapılacak
    14:24 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları yarın yapılacak

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları Bilecik'te yapılacak. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi ve katılımcılar organizasyon hakkında bilgilendirildi. Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yarışların gerçekleştirileceği parkurun 25 günde oluşturulduğunu belirtti. Türkiye'deki 12. enduro alanı olan parkurun kalıcı bir etkinlik alanı olarak kullanılması hedefleniyor. Yarışlara 195 kayıt yapıldı ve bu, son yılların rekor sayısı olarak kaydedildi.


Advertisement