Okan Buruk: "Bugün burada bizim için bir kaza oldu" - Son Dakika
Spor

Okan Buruk: "Bugün burada bizim için bir kaza oldu"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Giresunspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün burada bizim için bir kaza oldu.

14.08.2022 01:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Giresunspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün burada bizim için bir kaza oldu. İnşallah önümüzdeki hafta kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün maç öncesinde hedeflerimiz kendi seyircilerimiz önünde 3 puanı almaktı. Maça da bu coşkuyla başladık. Maçı kazanacak çok net pozisyonları, Galatasaray seviyesinde pozisyonları yakalamasak da rakibimizin de çok kalemize gelmediği, bizim baskın oynadığımız, bize iyi savunma yapacak bir takım vardı. Bununla ilgili daha iyi şeyler yapabilirdik. Benim üzüldüğüm bireysel performanslar. Kendi kalitemizin altındaydı. 3. bölgeye geçtiğimiz daha kaliteli işler yapabilirdik. Burada bu kaliteyi otaya koyamadık. Daha net pozisyonlar yapabilirdik. Oyunu hükmetsek de bireysel hatayla maçı kaybettik. Bu tür maçlar olacak. Bizim lige kazanarak başladığımız bir seneydi. Bugün bunu arttırmak istiyorduk. Maçın sonunda iyi mücadele eden Giresunspor vardı. Bizim de bir hatamızla maçı kazandılar. Onları tebrik ederim. Mücadele vardı, baskı vardı. Daha çok üretmemiz gerekirdi. 14 şutun 2'si kaleyi bulmuş, 35-36 orta var. Orta kalitemiz kötüydü. Bu da bize sonucu getirmedi belki de" diye konuştu.

Yerli futbolcu bulmanın zor olduğunu belirten Buruk, "Yerli sorunu şu anda herkesin ortak sorunu. Elit yerli oyuncu da sıkıntılarımız var. Genelde ülke futbolu olarak var. 3 Türk kuralı her hocayı zorluyor. Oyuncu değişikliği yaparken bile bunları düşünmeniz gerekiyor. Hepimizin neden olduğunu bilmediği bir kural var ortada. Bu kuraldan dolayı oyuncu almak istiyorsunuz. Yurt dışında bir takıma gidip, Türk oyuncu almak istediğinizde 7-8 milyon Euro para çekiyorlar. Şu anda orada çok fazla seçeneğiniz yok" şeklinde konuştu.

"Kadroyu genişletmek istiyoruz"

Kadroyu genişletmek istediklerini ifade eden Okan Buruk, "Bazı bölgelerde eksikliklerimiz var. Stoper bölgesine takviye istiyoruz. Emin Bayram hazırlık kampında sakatlandı. Belki Emin hazır olsaydı, kullanacağımız oyunculardan biriydi. O bölgeye oyuncu bakıyoruz. Ön tarafa da bize katkı sağlayacak farklı, çok yönlü oyuncu arayışımız bir tane daha olacak. Eksiklerimizi de görüyoruz. Aynı anda iki sağ bekimiz sakatlandı. Sol bekte sıkıntılar çekiyoruz. Her bölge ile ilgili sıkıntılar çekiyoruz. Takımı neredeyse sıfırdan yaptık. Bunların da alışma süreci var. Benim geçen hafta en çok sevindiğim şeylerden biri ligin ilk haftasında deplasmanda Antalyaspor, tam hazır değilsiniz, kadronuz oturmamış, galibiyetle başlamak çok önemliydi. Bugün de bunun tersini yaşadık. İkinci maç 6 puanı yakalayıp yolumuza devam etmek istiyorduk. Biz takım olarak daha iyisini yapacağız. Bu anlamda hiç şüphem yok. Daha iyi ortaya çıkacak. Bu tür maçlar karşımıza çok fazla çıkacak. Bu tür hakemler de karşımıza çıkacak. Maçı durduran, maçın ritmini yavaşlatan, belki alt ligde çok fazla maç yönettiği için buraya geldiğinde bocalayan hakemler var. Çünkü ona adapte olmuş. 3 kere avantajı durdu. Her aut atışı 1 dakikaya yakın sürüyor. Burada da bu tür hakemler de karşımıza çıkacak. Biz Türk futbolu için oyun hızlansın, kalite artsın istiyoruz. Bu hakemlerle bunun olması çok zor. Bunlar oyunun süresinin uzamasının şansı yok. Bu tür hakemler neredeyse belki 45 dakikalara, 40 dakikalara düşürebilirler" açıklamasında bulundu.

"Bugün burada bizim için bir kaza oldu"

Oyunu oturma anlamında bugün çok sıkıntı yaşadıkları düşünmediğini ifade eden Okan Buruk, "Bireysel olarak performanslar düştüğünde istediğiniz oyun kalitesi de bazen oturmuyor. Belki de şunun da etkisi vardır; kendi sahamızda, dolu tribünler. Çok iştahlı da başladık. Üretmede sıkıntı yaşayınca oyuncular bu anlamda hata yaptıkça demoralize oldular. Yediğimiz golden sonra çok fazla demoralize olduk. 0-0 gitse belki son 15 dakikayı farklı oynayabilirdik. İlk maçı heyecanı belki üzerlerinde vardı. Yeni gelen oyuncularımız var. İlk 3-4 hafta, Trabzonspor maçına kadar olan süreci birbirimize alışma süreci olarak düşünüyorduk. Bugün burada bizim için bir kaza oldu. İnşallah önümüzdeki hafta kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Danimarkalı futbolcu Victor Nelsson'un durumuyla ilgili sorulan soruya sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Kulübümüzün Nelsson ile ilgili tavrı belli. Çok büyük bir para olmadığı sürece kulübümüz Nelsson'u bırakmak istemiyor" diye cevap verdi.

İtalyan golcü Andrea Belotti için ise Buruk, "Transferin başından beri isteğimiz olmuştu. Son süreçte Belotti kendi ülkesinde genelde kalmayı düşünüyor gibi gelmişti. O konuyla ilgili bir gelişme yok" dedi. - İSTANBUL

Okan Buruk: "Bugün burada bizim için bir kaza oldu"
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Okan Buruk: 'Bugün burada bizim için bir kaza oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım
    23:45 Eski Fenerbahçeli Egemen Korkmaz, İrfan Can Eğribayat'a neden vurduğunu böyle açıkladı: Dayanamadım

    Fenerbahçe'de geçmişte forma giyen Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Egemen Korkmaz, maç sonrası çıkan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Korkmaz, ''Orada Trabzonspor taraftarının yerde tekmelendiğini görünce dayanamadım. Bir taraftara kaç kişi vuruyordu, bu insanlığa sığmaz. Ben de darbe aldım ama önemli değil'' dedi.

  • Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler
    23:05 Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında adı geçen AK Partili vekilden ilk sözler

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında adı geçen AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal açıklama yaptı. Yeşildal, ''Yalan olduğu şuradan belli; Hatay'da AK Parti binası yok. Konteynerde hizmet veriyoruz. Seçimi kaybedeceğini düşünenler seçimi manipüle ediyor. İki gündür bu ses kayıtları şehirde konuşuluyordu. Gökhan Zan'la da öncesinde bir temasımız olmadı. Bu iddialarla ilgili de görüşmedim.'' dedi.

  • Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu
    22:46 Türkiye, Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda kadınlarda şampiyon oldu

    Antalya'da düzenlenen Uluslararası Şampiyonlar Güreş Turnuvası'nda Türkiye, kadınlarda şampiyonluğu elde etti. Türkiye, topladığı 180 puanla takım halinde birinci oldu. Turnuva serbest stil, kadınlar ve grekoromen stildeki müsabakalarla sona erdi. Grekoromen stilde İran birinci olurken, Türkiye ikinci sırada yer aldı. Serbest stilde ise İran birinci, Türkiye ikinci oldu. Kadınlarda madalya kazanan sporcular da açıklandı.


Advertisement