Geçen yıl kazandığı ralliye lider geliyor - Son Dakika
Spor

Geçen yıl kazandığı ralliye lider geliyor

Ralli etap hazırlıklarından görüntüler Ralli Servis Alanından görüntü TOSFED Başkan Yardımcısı Ömer Tolon'un açıklaması Ralli pilotlarının medya buluşmasından görüntüler Geçen yıl kazandığı ralliye lider geliyor Türkiye Rallisi 2018'in şampiyonu Toyota Gazoo Racing WRT takımının Estonyalı...

12.09.2019 12:32  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ralli etap hazırlıklarından görüntüler

Ralli Servis Alanından görüntü

TOSFED Başkan Yardımcısı Ömer Tolon'un açıklaması

Ralli pilotlarının medya buluşmasından görüntüler Geçen yıl kazandığı ralliye lider geliyor

Türkiye Rallisi 2018'in şampiyonu Toyota Gazoo Racing WRT takımının Estonyalı pilotu Ott Tanak, ikinci kez Muğla'da düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'nın 11. Ayağı Türkiye Rallisi'ne lider olarak başlayacak

TOSFED Başkan Yardımcısı Ömer Tolon:

"Bu sene bana göre Tanak şampiyon olacak. Artık hızını da kontrol edebilir hale geldi"

MUĞLA - SABRİ KESEN - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından "Türkiye Rallisi" adıyla düzenlenecek Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) 11. ayağını lider gelen Estonyalı pilot Ott Tanak, geçen yıl olduğu gibi etapları birinci tamamlaması halinde şampiyonluğunu da ilan etmiş olacak.

Muğla'nın Marmaris, Datça ve Ula ilçelerinde 12-15 Eylül'de gerçekleştirilecek şampiyonun 11. ayağına geçen yılın şampiyonu Toyota Gazoo Racing WRT takımının Estonyalı pilotu Ott Tanak, lider olarak geldi.

TOSFED Başkan Yardımcısı Ömer Tolon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 ayrı ülkeden 108 sporcunun mücadele edeceğini, yarışı geçen yılın şampiyonu Tanak'ın kazanması halinde Dünya Ralli Şampiyonası'nı lider olarak tamamlamış olacağını belirtti.

Tanak'ın kendini ispatladığına işaret eden Tolon, "Tanak, kendini kontrol edemiyordu ya birinci oluyordu ya da yolda kalıyordu. Hızlı pilotların hızını ayarlayamama ve hırsının aklının önüne geçmesi problemi var. Takımı onu yakın takibe aldı, eğitim verdi. Bu sene bana göre Tanak şampiyon olacak. Artık hızını da kontrol edebilir hale geldi. Burada önemli olan sadece hızlı gitmek değil strateji yapabilecek akla sahip olmak. Tanak da onu geliştirdi." dedi.

Tolon, Türkiye Rallisi'nin Avrupa'dakilere göre daha zorlu etaplara sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye etaplarının dar olduğu için daha akıllı olunması gerektirdiğini aktaran Tolon, bundan dolayı da Tanak'ı daha şansı gördüğünü bildirdi.

Tolun, eski ralli şampiyonlarına göre otomobillerin daha hızlı olduğunu, pilotların da daha hızlı hareket etmek ve hızlı düşünmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

Tanak lider durumda

Türkiye Rallisi'ne FIA katılımcı listesinde toplam 31 araç bulunuyor. Bunlardan 11'i WRC aracından oluşurken, WRC2 Pro'da üç araç yer alacak. Ayrıca WRC2 kategorisinde 13 ve özel olarak Avrupa'dan katılan 4 ferdi araç yarışacak.

Toyota Gazoo Racing WRT takımının Estonyalı pilotu Ott Tanak, 10 ayak sonunda ilk sırada yer alıyor. Almanya'daki rallinin ardından puanını 205'e çıkaran Tanak, pilotlar klasmanındaki liderliğini sürdürüyor.

Estonyalı pilotu, 172 puanla Belçikalı Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis) ve 165 puanla son 6 yılın şampiyonu Fransız Sebastien Ogier (Citroen Total) izliyor.

Beş Türk ekip de katılıyor

WRC2 sınıfında beş Türk ekip de olacak. Bunlardan üçü Skoda, diğer ikisi Ford araçlarının direksiyonuna geçecek. Burak Çukurova, Deniz Fahri ve Bora Manyera, Çek üreticinin aracını sürerken, Murat Bostancı ve Buğra Banaz da Ford Fiesta R5'ler ile ralliye katılacak.

Aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası'na da puan veren Türkiye Rallisi'nin ulusal klasmanında ise 23 ekip mücadele edecek.

Toyota, Hyundai, Citroen ve ve Ford markalarının yarıştığı takımlar klasmanında Hyundai Shell Mobis World Rally Team, 289 puanla lider durumda.

Toyota Gazzo Racing WRT 281 puanla ikinci, Citroen Total WRT 216 puanla üçüncü ve M-Sport Ford World Rally Team de 168 puanla dördüncü sırayı paylaşıyor.

Geçen yıl kazandığı ralliye lider geliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Geçen yıl kazandığı ralliye lider geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement