Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi ile olimpik ruha ve beceriye sahip gençleri, ülke sporuna kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "Projeyle sporcularımız farklı alanlarda kendilerini geliştirebiliyor" dedi.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında 18 ilde çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Kılıç, "Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri, sporcu kardeşlerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için antrenörleriyle, terapistiyle, fizyoterapistiyle bir arada olabilecekleri, kendilerini her an psikolojik olarak da bu noktaya hazır hissedebilecekleri bir imkan sunuyor" ifadelerini kullandı.
Kılıç, projenin daha da geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, halen 482 yataklı, 221 gündüzlü olmak üzere toplam 703 sporcunun bu merkezlerde yetiştirildiğini kaydetti. Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
"Bizim meclisten geçirdiğimiz 4 bin sporcumuza asgari ücrete kadar destek verme yetkimiz var. Bunun üzerinde çalışıyoruz yakında bitecek. Buradaki amaç maddi bir şey sağlayarak başarı elde etmek değil. Sporcunun cebinde bir harçlığı olsun, günlük ihtiyaçlarını karşılarken düşünmesin. Herkesin ailesinin durumu aynı değil, kimseye yük olmadan kendi ihtiyaçlarını karşılayabilsin. Proje kapsamında olimpik ruha ve beceriye sahip gençleri ülke sporuna kazandırmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor."
Ayşegül Çoban da TOHM'da
İsrail'de düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşegül Çoban da çalışmalarını TOHM projesi kapsamında Konya'da sürdürüyor.
Madalya kürsüsünde en üst basamakta yer aldığı için büyük bir gurur yaşadığını ifade eden Çoban, bu başarıyı kazanmasında projede yer almasının önemli rol oynadığını belirtti.
Hayallerini TOHM Projesi sayesinde bir bir gerçekleştirdiğini kaydeden Çoban, "Yaklaşık 1 yıldır projede yer alıyorum. Buraya antrenörümün yönlendirmesi sonrasında katıldım. Devletimizin katkıları sayesinde birçok farklı konu başlığında sorunlarımız çözüldü. Buradaki arkadaşlarımız eğitimlerin de ayrı kalmıyor ve hem okullarını hem de antrenmanlarını bir arada yürütüyor. Böylesine önemli olanaklara sahip olduğumuz için Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Güreşin "parlayan yıldızı" Ali Çam
Yıldız Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde şampiyon olan Ali Çam da proje sayesinde hayatının düzene girdiğini belirtti.
Milli takım antrenörleriyle aynı ortamda çalışmalarının, gelişimleri için büyük avantaj olduğunu ifade eden Çam, "Bizlere karşı çok ilgililer. Projenin amacı geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek. Ben de bu hedef doğrultusunda çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum" dedi.
703 sporcu 88 antrenör gözetiminde
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'na sporcu yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen TOHM projesi kapsamında, 17-21 yaşlarındaki yetenekli ve başarılı sporcular, yatılı veya gündüzlü olarak eğitim ve sağlık ihtiyaçları karşılanacak şekilde bir araya getirildi.
Ankara, Adana, Antalya, Artvin, Bolu, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Rize, Sakarya, Samsun ve Trabzon'da atıcılık, atletizm, bisiklet, boks, buz pateni, cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kano, kayak, kürek, tekvando, tenis, okçuluk ve yüzme branşlarında 482 yatılı, 221 gündüzlü olmak üzere 703 sporcu, 88 antrenörün gözetiminde olimpiyat şampiyonu olmak için çalışıyor.
Aksaray ise paralimpik sporculara evsahipliği yapıyor. - Ankara
Son Dakika › Spor › Geleceğin Şampiyonları Tohm'da Yetişiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?