Gençler Besyo'lu Olmak İçin Ter Döktü - Son Dakika
Spor

Gençler Besyo'lu Olmak İçin Ter Döktü

Gençler Besyo\'lu Olmak İçin Ter Döktü

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) yeni eğitim öğretim yılında öğrenim görecek öğrenciler, yetenek sınavında ter döktü.

23.08.2012 13:40

Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda (BESYO) yeni eğitim öğretim yılında öğrenim görecek öğrenciler, yetenek sınavında ter döktü.

BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alpay Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksekokuldaki beden eğitimi ve spor öğretmenliği, spor yöneticiliği ve antrenörlük eğitimi bölümlerine öğrenci seçtiklerini kaydetti.

Yetenek sınavındaki cimnastik parkurunda öğrencilerin üç adım atladıklarını belirten Güvenç, dayanıklılık koşusu ile sürat ve beceri parkurlarında öğrencilerin fiziksel yeteneklerine göre objektif ve şeffaf bir sınav yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Antrenörlük eğitimi ile beden eğitimi ve spor öğretmenliğine 40'ar, spor yöneticiliğine ise 30 öğrenci alınacağına değinen Güvenç, bu yılki sınava 469 erkek, 124 olmak üzere 593 kişinin katıldığını bildirdi.

Yrd. Doç. Dr. Güvenç, Akdeniz Üniversitesi BESYO'nun her yıl daha fazla öğrenci tarafından tercih edildiğine de işaret ederek, "BESYO'da çok amaçlı eğitim veriyoruz. Bundan dolayı okulumuz tercih sıralamasında ilk beşin içinde yer alıyor" dedi.

Olimpiyat ikincisi tekvandocu Bahri Tanrıkulu ve kardeşi Çağrı Tanrıkulu'nun da Akdeniz Üniversitesi öğrencisi olduğunu hatırlatan Alpay Güvenç, "Akdeniz Üniversitesi, eğitim, öğretim ve bilimsel araştırmaların yanı sıra olimpiyatlarda yarışabilecek düzeyde sporcuları da bünyesinde barındırmakta. Bu yönü de ayrı bir güzellik katıyor yaptığımız işe" diye konuştu.

-Sınav klimalı salonda yapıldı-

Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği Antalya'da yetenek sınavı da BESYO'nun spor salonunda klimalı ortamda yapıldı. Kondisyon, cimnastik ve beceri parkurlarında yeteneklerini sergileyen öğrenciler, özellikle kondisyon parkurunda zorlandı. Beklediği performansı sergileyemeyen bazı öğrenciler, büyük üzüntü yaşadı.

Sınava giren öğrencilerden Enver Canaydın, çok yorucu bir dönemden geçtiklerini, sınavın zorlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Sonucu bekleyeceklerini belirten Canaydın, "5 aylık çalışmanız 15 dakikada değerlendirilmiş oluyor. Bundan sonrası kader. Elimizden geleni yaptık, şimdi sonuçları bekleyeceğiz" dedi.

Doğuşcan İncebacak ise 3 aydır sınava hazırlandığını, 15 dakikada biten sınav için çok emek verdiğini dile getirdi. Sınavın, çalışanlar için kolay olduğunu vurgulayan İncebacak, "Ben sonuçtan umutluyum. Sınavım iyi geçti. İnşallah olur" diye konuştu.

Muhabir: Güç Gönel

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Gençler Besyo'lu Olmak İçin Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement