Golcü Mert Somay Diyarbekirspor'da - Son Dakika
Spor

Golcü Mert Somay Diyarbekirspor'da

Golcü Mert Somay Diyarbekirspor\'da

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor A.Ş. hücum oyuncusu oyuncu Mert Somay ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

12.07.2015 11:28

Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Diyarbekirspor A.Ş. iki sezon önce 2.Lig'de Play-Off oynayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'da 11 gol kaydeden ve geçen sezon Sarıyer'e transfer olan 29 yaşındaki forvet oyuncu Mert Somay ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Diyarbekirspor A.Ş. Onursal Başkanı Fevzi İlhanlı'nın İstanbul'daki ofisinde yapılan görüşme sonrası anlaşma sağlanan futbolcu kendisini yeşil kırmızılı takıma bağlayan sözleşmeye imza attı. İmza töreninden sonra gazetecilere konuşan Mert Somay, Diyarbakır'ı çok sevdiğini ve bu yüzden gelen teklifi kabul ettiğini belirterek, "Diyarbakır'da başarılı ve mutlu bir sezon geçirdim. Geçen sezon ailevi nedenlerden dolayı İstanbul dışına çıkmak istemedim. Diyarbekirspor'dan teklif gelince bunu aileme ilettim ve onların onayı ile kabul ettim. Diyarbekirspor'un futbol piyasasındaki imajı çok iyi. Umut veren ve hedefleri büyük olan bir kulüp, başarı için gerekli olan imkanlar ve ortam var. 2.Lig'den teklifler olmasına rağmen seve seve buraya geldim. Anlaştığım için çok mutluyum. Kaliteli bir kadro kuruldu, taraftarı ise anlatmaya gerek yok. Şampiyonluk için arkadaşlarımızla omuz omuza vereceğiz" dedi.

Daha sonra söz alan İlhanlı da Mert'in kalitesini ispatlamış bir oyuncu olduğunu söyledi. İlhanlı, "Son iki sezonda 2.Lig'in kapısından döndük. Bu sezon işi şansa bırakmadan 2.Lig'e direkt çıkmak istiyoruz. Bu doğrultuda geçen sezonki kadronun iskeletini koruduk. Kalmasını istediğimiz oyuncular sunduğumuz şartları hiç itiraz etmeden kabul etti. Bunun nedeni onlara güven vermiş olmamızdır. Türkiye liglerinde imajı düzgün olan birkaç kulüpten biri olmamız transferde işimizi kolaylaştırıyor.

Dış transferde isabetli tercihler yaptık. Maddi imkanlarımızı zorlayarak yaptık. Hiçbir oyuncu ile 1 yıllık sözleşme yapmadık. Kiralık oyuncu almadık. Tüm sözleşmeleri 2 yıllık yaptık. Bir yandan şampiyon olmak istiyoruz, diğer yandan kurumsal düşünerek istikrarlı bir kadro oluşturmayı amaçlıyoruz. Taraftarımız ve camiamız mutlu olsun diye çaba gösteriyoruz. Mert'in gol yollarında takıma büyük katkı sunacağını düşünüyoruz. Transferi önemli ölçüde tamamladık" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Golcü Mert Somay Diyarbekirspor'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement