Golf Sahalarımız Göz Kaşatırdı - Son Dakika
Spor

Golf Sahalarımız Göz Kaşatırdı

Golf Sahalarımız Göz Kaşatırdı

27-30 Eylül Bayanlar ve 4-7 Ekim tarihleri arasında ise Erkekler Dünya Golf Şampiyonası Antalya'da çok başarılı bir şekilde düzenlendi.

12.10.2012 16:54

27-30 Eylül Bayanlar ve 4-7 Ekim tarihleri arasında ise Erkekler Dünya Golf Şampiyonası Antalya'da çok başarılı bir şekilde düzenlendi. Başta Golf Federasyonumuz olmak üzere golf kulüplerimiz de bu organizasyondaki başarılarından dolayı ödül yağmuruna tutuldular.

Bunlardan biri var ki; Ödül alanlar içinde özellikle Dünya Golf Federasyonu Başkanı Fred Ridley'in takdirlerini ve teşekkürlerini kazandı. Gloria Golf Resort, Gloria Golf Club ve Gloria Sport Center mimarisiyle ve golf sahalarının güzelliğiyle dikkat çekti.

Bu güzellikleri plaket ve teşekkür belgisiyle onurlandıran Dünya Golf Federasyonu Yönetimi, Özaltın Holding adına, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın'a plaket verdi. Plaket töreninde konuşan Nuri Özaltın, "Bu ödüller bizim için ilk değil, son da olmayacak. Bu ödüller bize ayrıca güç veriyor. Golf Oteli yaparken bir çok dostum bu işten para kazanamazsın demişti. Ben de onlara amacımın sadece para kazanmak olmadığını, amacımın biraz da spora hizmet olduğunu söylemiştim. Bu şekilde yola çıktım ve golf otelimden ve golf kulübümden Dünya'da golften en iyi anlayanların bize methiyeler düzmesi ve bizi plaketle onurlandırmaları emeklerimizin karşılığı olarak görüyorum" diyerek gelen misafirlere konforu, rahatı ve spor yapabilecekleri bir ortamı sunduklarını söyledi.

Dünya'daki golf otellerinden hiçbir eksiği olmadığı gibi onların da ilerisinde olduğunu ifade eden Dünya Golf Federasyonu Başkanı Fred Ridley, " Açıkçası Türkiye'de böyle bir tesis beklemiyordum. Sahalarınızın sayısı çok olmadığını biliyordum. Ama olan sahalarınız Dünya standartlarında, Hatta ilk sıralarda" diyerek övgüyle söz etti.

Ünlü Fransız mimar Michel Gayon tarafından tasarlanan Gloria Golf Club; iki adet 18 delikli şampiyona sahası ve bir adet 9 delikli akademi sahası ile bölgenin ve hatta Türkiye'nin 45 deliğe sahip tek, Avrupa'nın ise ikinci büyüklükteki golf sahasıdır.

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın İHA'ya yaptığı açıklamada, "Dünya Golf Şampiyonası katılan 53 ülkenin de federasyon başkanları bize yazı yazarak teşekkür etti. Bu gurur sadece bizim değil, aynı zamanda bu gurur Türkiye'nin.

Türkiye Golf Federasyonu bizi en iyi belen kurum. Spora çok büyük harcamalar yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Hedefimde Olimpiyat Köyü projem var. Bu da Avrupa'da bir ilk olacak. Sporu ve tatili bir arada yapan bir hem dinlenen hem de tatil kültürünü oluşturmaya çalışıyoruz" diyerek projenin 2014 yılında hazır olacağını vurguladı.

Golf Milli Takımı sporcuları ve Golf Şampiyonasını izlemeye gelen medya mensupları da Golf sahasının mükemmel olduğunu Dünya'da örnek gösterilecek tesislerden biri olduğunu ifade ettiler.

Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'da yaptığı açıklamada, "Golf sporunu geç tanıdık ama kısa sürede geldiğimiz noktayı tüm Dünya gördü. bu şampiyonadan hem konaklama hem de golf sahalarımızla yüzümüzün akıyla

başarılı bir şekildi çıktık. Bunu Dünya golfünün patronu söylüyor. Antalya'ya gelen Dünya'nın en iyi golfçüleri söylüyor. Şampiyonayı 50 ülke canlı yayınladı" diyerek bu işte emeği geçenlere sponsorlara teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Golf Sahalarımız Göz Kaşatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement