Güney Kore Kadın Ligi'nde Erkek Skandalı - Son Dakika
Spor

Güney Kore Kadın Ligi'nde Erkek Skandalı

Güney Kore Kadın Ligi\'nde Erkek Skandalı

Güney Kore Kadın Futbol Ligi'nde, 19 gol atan futbolcunun erkek olduğunun iddia edilmesi, lige damgasını vurdu.

09.11.2013 15:28  Güncelleme: 14:51

Güney Kore Kadın Futbol Ligi büyük bir skandalla çalkalanıyor. Ligde görev yapan antrenörlerin Park Eun Soo adlı forvet oyuncusunun cinsiyetiyle ilgili soru işaretleri bulunması ve bu nedenle 26 yaşındaki oyuncunun cinsiyet testine girmemesi halinde yeni sezonun boykot edilebileceği iddia edilirken, iddiaların sonunun nereye varacağı merak konusu.

"ÖZÜR DİLENMELİ"

Park Eun Soo'nun forması giydiği Seul takımı yetkilileriyse iddialara öfke kusarken, bu yapılanların insan hakları ihlaline girdiğini savundu. Kulüp yetkilisi Joon Soo yaptığı açıklamada, "Bu iddiaları ortaya atan altı kulüp ve Lig yönetimi hem bizden hem de oyuncumuzdan özür dilemeli. İnsan Hakları Komisyonundan resmi bir inceleme yapılmasını istedik, Soo'nun cinsiyeti kesinlikle tartışma konusu edilmemeli" dedi.

"HERHANGİ BİR SORUN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ"

Geçtiğimiz yıl 19 golle ligi gol kralı olarak tamamlayan Park için gayri resmi bir toplantı düzenleyen rakip takımların Park'ın cinsiyet testine girmemesi halinde yeni sezonu boykot etme kararı aldığı iddia edilirken, bu iddiaları doğrulayan Federasyon yetkilileri, "Kulüplerin bize bu konu hakkında resmi bir girişimi oldu ama Park son yıllarda bu ligde forma giydi ve daha önce bu testlerden geçmişti. Herhangi bir sorun olduğunu düşünmüyoruz." dedi.

FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

İddilar karşısında duyduğu üzüntüyü gizlemeyen yıldız futbolcuysa Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bu insanların beni yok etmek istediklerini biliyorum ama ben bu kadar kolay pes etmeyeceğim." ifadelerini kullandı.

Bilindiği gibi benzer iddialar daha önce de Güney Afrikalı atlet Caster Semenya için gündeme gelmiş, başarılı sporcunun kadın mı yoksa erkek mi olduğu sorusu uzun süre spor kamuoyunu meşgul etmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Güney Kore Kadın Ligi'nde Erkek Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement