Haydar Doğan: "Rize Raftingde Türkiye'nin Lokomotifi" - Son Dakika
Spor

Haydar Doğan: "Rize Raftingde Türkiye'nin Lokomotifi"

Haydar Doğan: "Rize Raftingde Türkiye\'nin Lokomotifi"

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Rize'nin rafting dalında Türkiye'de lokomotif olarak görev alacağını söyledi.

28.06.2013 17:43

Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, Rize'nin rafting dalında Türkiye'de lokomotif olarak görev alacağını söyledi.

Rize'nin Ardeşen İlçesi Fırtına Deresi'nde düzenlenen Türkiye Rafting Şampiyonası 1. Ayak müsabakalarını izlemek için Rize'ye gelen Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Doğan, Rize'nin doğa sporları açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Rafting ve Türk sporu adına Ardeşen'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Türkiye şampiyonasını bu doğal güzelliklerin arasında düzenlememizin bir anlamı var. Biz Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu olarak göreve geldiğimizde şunu söyledik. 'Rize doğa sporları açısından özellikle rafting alanında ülkemizde lokomotif olarak görev yapacak'. Bu anlamda söylediğimiz sözlerin arkasında durduk, adımlarımızı ona göre attık. Rafting AŞ Başkanlığı görevine Rizeli hemşehriniz Fikret Yardımcı'yı getirerek Rize'ye verdiğimiz önemi gösterdik. Rize'de görüyoruz ki rafting için tüm alt yapı oluşturulmuş. Bu konuda emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"SPORCULARA DESTEK ARTIYOR"

Doğan, göreve gelmeleri ile sporculara bireysel ve kulüp bazında desteğin arttırılması için hukuksal düzenlemeler yaptıklarını vurgulayarak, "Biz ülke olarak, Rize olarak, önümüzdeki süreçte uluslararası organizasyonlara da rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek duruma geldik. Bunun mutluluk ve gururunu yaşıyoruz . Kulüplerimize ve sporcularımıza bir mesaj vermek istiyorum. Göreve geldiğimizde hukuksal anlamda da sporcularımız gerek bireysel olarak gerekse kulüplerimizin desteklenmesi açısından bir takım düzenlemeler yaptık. Bu attığımız adımlar İnşallah sonucunu pozitif olarak bize geri gerecektir. Bundan sonra rafting için doğa sporları için Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu olarak raftingin gelişmesi ve uluslararası boyutta hak ettiği yere gelmesi için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Haydar Doğan: 'Rize Raftingde Türkiye'nin Lokomotifi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement