Hidayet Türkoğlu'nun TBF Başkanlığı İçin Önünde 2 Engel Var - Son Dakika
Spor

Hidayet Türkoğlu'nun TBF Başkanlığı İçin Önünde 2 Engel Var

Hidayet Türkoğlu\'nun TBF Başkanlığı İçin Önünde 2 Engel Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBF Başkanı olarak görmek istediği Hidayet Türkoğlu, lise mezunu olduğu ve doping cezası nedeniyle zor durumda kaldı.

05.10.2016 11:09  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 6 Ekim'de Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başkanı değişecek. 2015 Mayıs ayında 93 oyla Basketbol Federasyonu'nun yeni başkanı olan, 26 Ekim'de yapılacak seçimli genel kurulda da aday olmayı planlayan Harun Erdenay bu kararından vazgeçmek zorunda kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu'nun seçime katılacak olması nedeniyle Harun Erdenay kesin olarak aday olmaktan vazgeçti.

HİDAYET TÜRKOĞLU TEK ADAY OLACAK

Harun Erdenay'ın adaylıktan çekilmesinden sonra yalnız kalan Hidayet Türkoğlu'nun seçime 'tek aday' olarak girmesi, bu kararını da başvuruda son tarih olan 16 Ekim'e kadar resmi olarak açıklaması bekleniyor. Eski basketbolcular Ömer Onan, Kerem Tunçeri ve Hüseyin Beşok'un da Hidayet Türkoğlu ile çalışması gündemde.

HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN BAŞKAN OLMASINDA İKİ ENGEL VAR

Harun Erdenay'ın çekilmesinden sonra tek kalan Hidayet Türkoğlu'nun adaylığını açıklaması için son tarih 16 Ekim. Bu tarihe kadar kesin başvurunun yapılması gerekiyor ancak Hidayet Türkoğlu'nun önünde iki engel var.

1) Öğrenim belgesi
2) Ceza durumu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun sitesinden 23 Eylül tarihinde yayınlanan 'Başkan adaylığı ile ilgili hususlar' başlıklı yazının 'b' maddesinde 'Öğrenim belgesinin kurumca tasdikli örneği' isteniyor. Bu öğrenim belgesi üniversite diploması. Ancak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu lise mezunu. Türkoğlu, lise öğrenimini Özel Çavuşoğlu Koleji'nde tamamladı.

2013 YILINDA CEZA ALDI

İkinci büyük engel ise 2013 yılında NBA'de Orlando Magic forması giyerken aldığı 20 maçlık ceza. Hidayet Türkoğlu, Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Orlando Magic'te forma giydiği 2013 yılında 'Metenolon' adlı yasaklı maddeyi kullandığı gerekçesiyle 20 maç men cezası almıştı. Yine, Türkiye Basketbol Federasyonu sitesinden 23 Eylül tarihinde yayınlanan 'Başkan adaylığı ile ilgili hususlar' başlıklı yazının 'c' maddesinde "Tahkim Kurulu, Genel Müdürlük ceza kurulları veya spor federasyonlarının ceza veya disiplin kurullarınca son beş yıl içerisinde bir defada üç ay veya toplam altı ay hak mahrumiyeti cezası almadığına dair beyanı" şartı var. Hidayet Türkoğlu bu cezayı NBA'de oynarken almış olmasına rağmen ceza FIBA onaylı.
Bu şartlar altında Hidayet Türkoğlu'nun seçimlere nasıl gireceği merak konusu…

(AMKSpor)

Son Dakika Spor Hidayet Türkoğlu'nun TBF Başkanlığı İçin Önünde 2 Engel Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement