Kayserispor'dan taraftara çağrı
Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve yöneticiler hakkında geçen yıl Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu, mahkeme aşamasına geldi. Avukat Halil İbrahim Yolcu vasıtasıyla gerçekleştirilen suç duyurusunu uzun süre değerlendiren, bilgi ve belgeleri toplayan Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt, iddianameyi hazırladı ve mahkemeye sevk etti.
İddianame mahkemede
Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt, aralarında Kayserispor Başkanı Recep Mamur, Onursal Başkan Mehmet Özhaseki'nin kardeşi Mustafa Özhaseki, Genel Menajer Süleyman Hurma olmak üzere 30'a yakın ismin bulunduğu iddianameyi hazırladı. Aylarca Kayserispor'un defterlerini inceleyen, Bilirkişi Raporlarını toplayıp tutanak haline getiren, yöneticilerin ifadelerini alan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt, iddianameyi Kayseri 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 15 günlük süre zarfında Kayseri 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimliği, iddianameyi inceleyip kabul edebilir veya iade edebilir. Eğer mahkeme, iddianameyi 15 gün içerisinde iade etmezse yasa gereği kabul etmiş sayılır.
İddianamede neler var?
Kayseri Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan suç duyurusunda; Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve dönemin yöneticilerinin görevi kötüye kullanması konuları yer alıyor. Kayserispor'un gerçekleştirilen transferlerinde izlenen yol, Kayserispor kasasındaki para ile resmi makamlara verdiği raporda yazan rakam arasındaki uyuşmazlıklar, Kayserispor'a gelen vergi borçları da kaleme alınmış. Mahkemenin açılması halinde Kayserispor kulübünde geçtiğimiz dönemlerde cereyan eden yangın ve senet olayı da gündeme gelecek.
Hangi maddeler?
Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt, Türk Ceza Kanunu'nun 155/2 ve 53. maddelerine göre ismi geçen kişilerin yargılanmasını talep etti.
TCK 155/2 (Güveni kötüye kullanma) MADDE 155/1: Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyetliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyetliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılır. MADDE 155/2: Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.
TCK 53 (Belli Haklardan yoksun bırakılma) Madde 53/1 (d): Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkümiyetin kanuni sonucu olarak; Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan yoksun bırakılır. Kişi, işlemiş bulunduğu suç dolayısıyla mahküm olduğu hapis cezasının infazı tamamlanıncaya kadar bu hakları kullanamaz.
Kayseritempo
Son Dakika › Spor › İddianame Savcılıkta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?