İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 mağlup ettikleri maçın ardından, "Kaldığımız yerden kazanarak başlamak güzel bir şey" diye konuştu.

04.01.2012 01:55

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kısa da olsa bir tatilin ardından aynı konsantrasyonla lige dönmenin zorluğuna dikkat çekerek, "3 puan ile başlamak güzel bir şey. İlk yarı 0 puanla başlamıştık bu çok kötüydü. Oyuna iyi başladık ve güzel de bir gol attık. Sonradan ayağımıza çarparak gol yemek beklediğimiz bir şey değildi. Bir sarsıntı geçirdik ama toparladık. Galatasaray'ın kendi sahasında 11'e 10 kalmak İstanbul Büyükşehir Belediyespor için kolay değildi. İkinci yarı çok rahat bir maç çıkarttık. Böyle maçlarda asıl olan 3 puandır. Çok kısa süre de olsa futboldan uzaklaştıktan sonra aynı konsantrasyonda olamıyorsunuz. Kaldığımız yerden kazanarak başlamak güzel bir şey" diye konuştu.

Terim, eski oyuncusu olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem'den övgüyle bahsederek, "Onunla gurur duyuyorum. Aferin ona. Onlarla oynamak kolay değil." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Afrika Uluslar Kupası öncesi Fildişi Sahili Milli Takımı kampına katılacak olan Eboue'yi Samsunspor maçında da oynatabilmek istediklerini söyledi. Fildişi Sahili Milli Takımı'nın 7 Ocak'ta Paris'te toplanıp, oradan Abu Dabi'ye geçeceğini aktaran Terim, "Samsunspor maçında oynatıp, özel uçakla yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Olmazsa yerine Sabri'yi kullanmaya çalışacağız. Takım içinde bunu çözebiliriz" şeklinde konuştu.

Transferle ilgili sorular üzerine Terim, "Bir sürü arkadaşımızın ismi söyleniyor. Hatta paraları dahi söyleniyor. Bir şey olursa söylerim. Muhakkak sağ kanatta sıkıntımız olma ihtimali muhtemel. Galatasaray'ın sokağa atılacak parası yok. Düşüncemizin üzerinde paralar olursa, buna itiraz ediyorum ben. Başkanımızla oturup konuşuyorum. Fiyat yüksek olursa, bize uzak kalıyor. Bu almayacağımız anlamına gelmiyor, alacağız. 1-2 oyuncu almamız gerektiğini hep söylüyorum. Bu konuda yönetimle hem fikiriz. Hata yapmamak için ince eleyip, sık dokuyoruz. Ekonomisi, yeteneği önemli. Geldiğinde takımı bozmaması lazım. Bizim müthiş mücadele gösteren bir ekibimiz var. Bu çocuklar liderler. Takım ne kadar iyi gitse de profesyonel anlamda transfer gerektiriyor ve çok dikkatli olmaya çalışıyoruz. Bizi bir adım yukarı çıkaracak oyuncuları, nokta atışı yaparak bulmak istiyoruz. Önümüzde play-off dahil 30 maç var ve oyuncuya ihtiyacımız olacak."

Karşılaşmada 2 gol atan Emre Çolak'la ilgili olarak da Terim, "Ben ısrar ediyorum ona formayı vermekte. O almakta ısrar ederse sorun yok. Özel de çalışıyor. O, Semih, Sercan, Merthan, Okan ayrıca fizik çalışmaları yapıyorlar. Teknik çalışmalar yapıyorlar. Hepsinde ilerleme göreceğiz. Emre adına seviniyorum,. Daha da iyi işler yapacak. Bugün maç içinde haber göndermiş ayağım çekiyor diye, ben de 'Bitir' dedim oyunu. Ümit ederim mesajı alıyordur." ifadesini kullandı.

Maç sonunda Kazım Kazım'a yönelik bazı tepkiler olduğunun hatırlatılması üzerine ise Terim, "Ben alkış da gördüm. Kazım bizde iyi işler yapıyor. Zaman zaman iyi işler yapıyor, zaman zaman iyi olmama hakkı da var. Bize faydalı olmaya çalışıyor." dedi.

Karşılaşmada iki gol atarak yıldızlaşan Emre Çolak, "Oynadıkça daha iyi oluyorum. Kendime güvenim geliyor. Kuvvet olarak çok geliştiğimi fark ediyorum. Özel çalışmalar sahaya da yansıyor. Şutla gol attığım için mutluyum çünkü Fatih Hocamız uyarıyordu şut atmadığım için" dedi.

Oyun stilinin Galatasaray'da başarılı bir dönem geçiren ve şimdi Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu'na benzetilmesi üzerine genç oyuncu, "Onun gibi başarılı olmayı çok isterim. Çok iyi bir futbolu ve çok iyi bir insan. 'Galatasaraylı Emre' olarak anılmayı ben de çok isterim. O hala Galatasaraylı olarak anılıyor" yanıtını verdi.

Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Fildişi Sahili Milli Takımı kampına katılacak olan Emmanuel Eboue, sarı-kırmızılı takımın Samsunspor maçında yer almak istediğini ancak bunun ülke federasyonuna bağlı olduğunu aktardı. "Ben kesinlike o maçta olmak istiyorum. Samsunspor maçında olabilmek benim alabileceğim bir karar değil. Ülke federasyonumun alacağı bir karar. O maçta arkadaşlarımı yalnız bırakmama adına elimden gelen çabayı gösteriyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Arif Erdem ise oyunun ortada gittiği bir anda Webo'nun kırmızı kartla oyundan atıldığını söylerken, "Galatasaray gibi bir takıma karşı 10 kişi kalmak büyük handikap. Ama bu kadar ucuz olmamalıydı. Webo kesinlikle kasıtlı bir hareket yapmadı. Kasıtlı olarak böyle bir şeyi yapacak biri değil. Çok kaliteli ve profesyonel bir futbolcu. Aradaki bir topta gayri ihtiyarı ayağa bastı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı olunca kolay çıkıyor kartlar. Aynısını Kazım da yaptı ama sarı kart gösterildi. Yenilgiyi buna bağlayacak değilim ama maalesef bunları yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak böyle takımları yeneceğimiz zaman, hakemleri de yenmemiz lazım. İnşallah bundan sonra hepsini yenerek başarılı oluruz." diye konuştu.

Arif Erdem, transferde Tom adında Brezilyalı bir oyuncuyu aldıklarını söylerken, hedeflerinin de ligi ilk 8 içinde tamamlamak olduğunu vurguladı. Bu arada maçın bitmesini beklemeden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yanına gelip sohbet etmesi konusunda ise Erdem, "Maç bitmek üzereydi. Hakem de bitiş düdüğünü çalacaktı. Fatih Hoca yanıma geldi. Maçın pozisyonlarını konuştuk. Webo'nun atılması pozisyonunu konuştuk. Kendisini tebrik ettim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement