İstanbul'da 19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası Başladı - Son Dakika
Spor

İstanbul'da 19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası Başladı

İstanbul\'da 19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası Başladı

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından düzenlenen 19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası, İstanbul'da başladı. 35 ülkeden 148 sporcu katıldığı organizasyonda, Türkiye adına 8 milli sporcu mücadele edecek. Şampiyonada, modern pentatlonun yeni disiplini olan 'engel parkuru' da yer alacak. İlk gününde kadınlar ve erkekler bayrak müsabakaları yapılacak olan şampiyona, 30 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

25.07.2023 16:45

19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası, İstanbul'da başladı.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonunun Uluslararası Modern Pentatlon Birliği ile düzenlediği organizasyona 35 ülkeden 148 sporcu katılıyor.

Dünyada ilk kez modern pentatlonun yeni disiplini "engel parkuru"nun da dahil edildiği şampiyonada, Türkiye adına 4 kadın ve 4 erkek olmak üzere toplam 8 milli sporcu mücadele edecek.

Sporcuların engel parkuru, eskrim, yüzme, koşu ve atış olmak üzere 5 disiplinde mücadele edeceği organizasyonun ilk gününde kadınlar ve erkekler bayrak müsabakaları yapılıyor.

Milli sporcular Ayşegül Ömür, Başak Yaprak Boğan, Belemir Almira Dede ve Bengisu Naz Özteğil, şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmesi dolayısıyla çok gururlu olduklarını dile getirdiler.

Organizasyona çok iyi hazırlandıklarının altını çizen milli sporcular, ilk hedeflerinin elemeleri geçmek olduğunu belirterek, bunu başarmaları halinde kürsüde yer almak istediklerini ifade ettiler.

19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası, 30 Temmuz Pazar gününe kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul'da 19 Yaş Altı Modern Pentatlon Dünya Şampiyonası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement