İşte Cüneyt Çakır'ın Derbi Maçı Notu! - Son Dakika
Spor

İşte Cüneyt Çakır'ın Derbi Maçı Notu!

UEFA Hakem Komitesi Türkiye Sorumlusu Jaap Uilenberg ile Haziran ayında onun yerine gelecek olan Roberto Rosetti, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten Cüneyt Çakır'a tam puan verdi.

02.03.2016 11:26

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi bitti ama tartışması bitmedi. Özellikle hakem Cüneyt Çakır'ın kritik pozisyonlarda verdiğ kararlar hala futbolseverlerin dilinde. Peki Çakır'ın notu ne? Kendisini bu maçta yakından gözlemleyen UEFA yetkilileri ne düşünüyor? Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; Cüneyt Çakır'ı UEFA Hakem Komitesi ve Türkiye Sorumlusu Jaap Uilenberg , Fenerbahçe-Beşiktaş maçını stattan izledi.

3 AYRI KUTLAMA MESAJI

Haziran ayına kadar bu görevi sürdürecek olan Hollandalı Uilenberg'in veliahtı olan Roberto Rosetti ise İstanbul'da ama televizyondan izledi. Trafiğe takıldığı için televizyondan seyretmek zorunda kalan Rosetti, maç biter bitmez Cüneyt Çakır'a 3 ayrı kutlama mesajı çekti.

ROSETTI: SON DERECE BAŞARILIYDI

Türkiye'deki görevine haziran ayında başlayacak olan Rosetti, Çakır'ın özellikle maçta kurduğu hakimiyete hayran kaldığını ifade etti. Rosetti'nin, "Böylesine kritik bir maç ancak bu kadar iyi idare edilebilirdi. Çakır bir an bile kontrolü ve hakimiyeti elden bırakmadı. UEFA Hakem Komitesi, maçların mümkün olduğunca 11'e 11 tamamlanmasını istiyor. Cüneyt Çakır da bu yönden son derece başarılı bir yönetim gösterdi" ifadelerini kullandığı öğrenildi.
Roberto Rosetti'nin not olarak da Cüneyt Çakır'a 8.4 puan verilmesini uygun gördüğü, ancak maçın zorluk derecesini göz önüne alarak bu notun 8.5 olması görüşünde olduğu belirtildi.

UILENBERG: TEK HATASI BECK'E SARI GÖSTERMEMESİ

UEFA'nın Türkiye'deki hakemlerden sorumlu ismi olan Jaap Uilenberg, Fenerbahçe-Beşiktaş maçını Ülker Arena'da izleyip, Cüneyt Çakır'ın performansını yerinde gördü. Çakır'ı son derece başarılı bulan Uilenberg'in, maçın en çok tartışılan pozisyonları olan Caner Erkin'in sinirli tavırlarına ve Andreas Beck- Volkan Şen, Sosa-Volkan Şen gerginliklerine yaklaşımı son derece çarpıcıydı. Çakır'ın sadece Beck'e sarı kart göstermemekle hata yaptığını savunan Uilenberg'in, "Gerginliklere toleranslı davranması son derece doğru. Karşılaşma son derece tempolu geçti. Bunda Çakır'ın rolü büyüktü. Kendisini tebrik ediyorum, çok güzel bir maç yönetti" dediği öğrenildi.

İşte Cüneyt Çakır\'ın Derbi Maçı Notu!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İşte Cüneyt Çakır'ın Derbi Maçı Notu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • GSGS: ULAN FENER BİRKEREDE BİLEĞİNİZİN HAKKIYLA ŞAMPİYON OLMAYI DENEYİN YA.... 21 41 Yanıtla
  • Cetin Tekin: Volkan a neden kırmızı vermedi? Vurdu birde yardımcı hakemin gözleri önünde açık açık 8 41 Yanıtla
  • çofçofçoflu: beşiktaş top mu oynadı da hakemi suçluyor? 90 dakika feneri izlediler 23 21 Yanıtla
    Adalet: Tekme tokatgirersen oyuncuya hakem de aval aval bakarsa nasil oynayacaksin 16 19
  • Vicdan: LANET OLSUN SIKECI HAYSIYETSIZLERE. ...BAKIN FENER HEMEN USTUNE ALINACAK 22 20 Yanıtla
  • METİN: DANSÖZ ALPER POTUK A KAÇ PUAN VERDİNİZ.KIVIRA KIVIRA KENDİNİ YERE BIRAKAN DANSÖZ ALPER 18 19 Yanıtla
  • URFALI: Beşiktaş goller attı da hakem mi saymadı.Fb hakkıyla yendi. 13 15 Yanıtla
  • bjk 23 : at gözlüklerini cikartin artik. türk fotbolu kalkinsin, kimi kandiriyorsunuz . 10 16 Yanıtla
  • Resul: AZIZDEN KORKAN ODLEKLER SOYLEYIN BIZ AZIZI RAHMETLI SEBAYLA GOTUSTURELIM 17 7 Yanıtla
  • bjk 23 : kaleci volkan her Top gelisinde zaman caldi hep yerde yatdi cüneyit niye sari kartini göstermedi. 20 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement