Kanarya Uzatmada Yıkıldı - Son Dakika
Spor

Kanarya Uzatmada Yıkıldı

Kanarya Uzatmada Yıkıldı

Turkish Airlines Euroleague Top 16'da Mücadele Eden Fenerbahçe Ülker, 4. Maçında Zalgiris Kaunas'a Konuk Oldu.

17.02.2011 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkish Airlines Euroleague Top 16'da mücadele eden Fenerbahçe Ülker, H Grubu'ndaki 4. maçında Zalgiris Kaunas'a konuk oldu. Baştan sona çekişmeli geçen ve normal süresi 69-69 eşitlikle biten karşılaşma, uzatma periyodu sonucunda 85-84'lük Litvanya temsilcisinin üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonuçla Sarı-Lacivertli ekip, gruptaki ilk mağlubiyetini alırken, Zalgiris Kaunas da H Grubu'ndaki ilk galibiyeti ile tanıştı.

Karşılaşmaya Kaya Peker'in serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetle başlayan Fenerbahçe Ülker'e cevap Trent Plaisted'in orta mesafeli atışı ve Martynas Pocius'un turnikesiyle geldi. İlk dakikalarda kolay top kayıpları yapan temsilcimiz, Ömer Onan – Darius Lavrinovic ikilisi ile etkili olunca 3. dakika 5-4'lük Sarı-Lacivertli ekibin üstünlüğü ile geçildi. Serbest atış sayılarına dışarıdan Tadas Klimavicius'la destek bulan Zalgiris Kaunas, oyundaki üstünlüğü eline aldı. Oyunun bu bölümünde istediği şutları bulamayan temsilcimiz, savunmadaki başarılı oyunu ile de rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve 8. dakikaya 11-11'lik eşitlikle girildi. Çeyreğin son bölümünde Boban Marjanovic'in serbest atış isabetleri ile tekrar öne geçen ev sahibi ekip, ilk 10 dakikalık bölümü 15-11'lik skorla önde tamamladı.

İkinci çeyrek Emir Preldzic ve Tadas Klimavicius'un karşılıklı üç sayılık basketleri ile başlarken, oyunun bu bölümünde hem savunmada hem de hücumda ilk çeyreğe göre daha iyi bir performans sergileyen Sarı-Lacivertli ekip, orta mesafeden kaydettiği isabetlerle 13. dakikada oyuna dengeyi getirdi (18-18). Tarence Kinsey'nin çaldığı toplar ve hızlı hücumlardan bulduğu basketlerle oyundaki üstünlüğü eline alan temsilcimiz, Sarunas Jasikevicius'un da devreye girmesiyle 20-24 öne geçerek rakibini mola almaya zorladı. Moladan Martynas Pocius'un art arda bulduğu sayılar ve Trent Plaisted - Tomas Delininkaitis'in ikilisinin pota altı basketleri ile dönen Zalgiris Kaunas, 8-0'lık seriyle durumu 28-24'e getirdi. Darjus Lavrinovic'in isabeti ile hücumdaki suskunluğunu bozan Fenerbahçe Ülker, son hücumda Oğuz Savaş'ın elinden bulduğu basketle de ilk yarıyı 30-31'lik üstünlükle tamamladı.

Üçüncü çeyreğe Travis Watson'un turnikesi ile başlayan ev sahibi ekip, Tarance Kinsey'nin orta mesafeli atışı ve Ömer Onan'ın hızlı hücumdan gelen isabetine engel olamadı. Mücadelenin 23. dakikası 37-37'lik eşitlikle geçilirken, oyunun bu bölümünde iki takım da karşılıklı top kayıpları ve isabetsiz şut tercihleri yaptı. Mindaugas Kuzminskas'ın turnikesi ile skor üreten Zalgiris Kaunas'a Sarı-Lacivertliler, içeriden Darjus Lavrinovic'in pota altı basketi ile cevap verdi. Beş faul hakkını dolduran temsilcimize karşı serbest atış çizgisinden isabetler kaydeden Litvanya temsilcisi, 28. dakikada skoru 44-40'a taşıdı. Alan savunması ile rakibini durdurmaya çalışan Fenerbahçe Ülker, Emir Preldzic'in önderliğinde 7-0'lık bir seri yakalayarak tekrar öne geçti (44-47). Serbest atış isabetleri ile rakibinin serisini sonlandıran ev sahibi ekip, final periyoduna 49-49'luk eşitlikle girilmesini sağladı.

Son çeyrek Martynas Pocius ve Sean May'in karşılıklı basketleri ile başladı. Bu dakikalarda da başarılı alan savunmasını sürdüren Sarı-Lacivertliler, Emir Preldzic'in hem savunmada hem de hücumdaki etkili oyunu ile 33. dakikada durumu 51-56'ya getirdi. Sete set hücumlarda skor üretmekte zorlanan ev sahibi ekip, Marcus Brown - Paulius Jankunas - Trent Plaisted üçlüsü ile oyunda dengeyi sağlamaya çalışsa da temsilcimiz, Ömer Onan ve Emir Preldzic'in etkili oyunu ile skor avantajını sürdürdü (58-61). Kaya Peker ve Darjıs Lavrinovic'in beş faulle oyun dışı kalmasından dolayı içeriden sayı bulmakta zorlanan Sarı-Lacivertli ekip, karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala Ömer Onan'ın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle skoru 58-64'e taşıdı. Tomas Delininkaitis'in üçlüğü ve Mantas Kalnietis'in serbest atış isabetleri ile geri dönen ev sahibi ekip, 9-2'lik bir seri ile bitime bir dakika kala tekrar öne geçti (67-66). Moladan Sean May'in basket faulü ile dönen Fenerbahçe Ülker'e Mantas Kalnietis'le cevap veren Zalgiris Kaunas, karşılaşmayı 69-69'luk skorla uzatma periyoduna taşıdı.

Uzatma periyoduna Emir Preldzic'in orta mesafeli isabeti ile başlayan temsilcimiz, Ömer Onan'ın üçlüğü ile üstünlüğü tekrar eline geçirse de Martynas Pocius ile etkili olan ev sahibi ekip, skoru 75-74'e taşıdı. DeJuan Collins'in üç sayılık basketine Oğuz Savaş'ın art arda kaydettiği sayılarla cevap veren Sarı-Lacivertli ekip, uzatma periyodunun 3. dakikasında 75-78'lik skor avantajını yakaladı. Dış atışlarla tekrar öne geçen Litvanya temsilcisine karşı Ömer Onan'la etkili olmaya devam eden Fenerbahçe Ülker, bitime 40 saniye kala durumu 82-80'e getirdi. Taktik fauller ile rakibini serbest atış çizgisine gönderip oyuna denge getirmeye çalışan temsilcimiz, kalan kısıtlı sürede de basket bulamayınca Zalgiris Kaunas, karşılaşmadan 85-84 galip ayrıldı.

SALON: S.Darius and S.Girenas Sport Center

HAKEMLER: Christos Christodoulou - Boris Ryzhyk - Matej Boltauzer

ZALGIRIS KAUNAS (85): Marcus Brown 6 (1 ribaund- 1 asist), Aleksandar Capin (2 ribaund), Martynas Pocius 13 (4 ribaund- 2 asist), Mantas Kalnietis 7 (5 ribaund -4 asist), Tomas Delininkaitis 13 (3 ribaund – 2 asist), Tadas Klimavicius 9 (4 ribaund – 1 asist), Paulius Jankunas 5 (7 ribaund- 2 asist), Mindaugas Kuzminskas 2 (1 ribaund), Bojan Marjanovic 5 (1 ribaund), Travis Watson 4 (5 ribaund), DeJuan Collins 9 (2 asist), Trent Plaisted 12 (4 ribaund – 1 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (84): Ömer Onan 23 (2 ribaund – 1 asist), Darjus Lavrinovic 8 (4 ribaund), Sarunas Jasikevicius 2 (2 ribaund- 3 asist), Kaya Peker 4 (3 ribaund), Oğuz Savaş 10 (6 ribaund- 1 asist), Tarance Kinsey 8 (4 ribaund), Marko Tomas 3 (1 ribaund – 2 asist), Sean May 7 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 19 (6 ribaund- 6 asist)

1. PERİYOT: 15-11

2. PERİYOT: 15-20

3. PERİYOT: 19-18

4. PERİYOT: 20-20

UZATMA: 16-15

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Kanarya Uzatmada Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement