Karaman'ın Oyunu: Bölüm 3! - Son Dakika
Spor

Karaman'ın Oyunu: Bölüm 3!

Karaman\'ın Oyunu: Bölüm 3!

Spor Toto Süper Lig'de 12.

14.11.2010 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta kapanış maçında Galatasaray ile Manisaspor karşı karşıya geldi. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Manisaspor 2-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla Manisaspor, Hikmet Karaman'ın göreve getirilmesinin ardından Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ı da deplasmanda mağlup etmiş oldu.

Manisaspor'a galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Ariza Makukula ve 76. dakikada penaltıdan Joshua Simpson kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Manisaspor puanını 15'e yükseltirken; Galatasaray 16 puanda kaldı. Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Galatasaray, Kayserispor deplasmanına konuk olurken; Manisaspor evinde Bursaspor'u ağırlayacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda 2-0'lık skorun ardından sarı-kırmızılı taraftarlar, bazı futbolculara ve yönetime aleyhine tezahüratlarda bulunurken; Haldun Üstünel ve Abdul Kader Keita'ya yönelik de tezahüratlarda bulundular.

HAGİ, MİSİMOVİC'İ KULÜBEYE OTURTTU!

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Trabzonspor maçında etkisiz görüntüsü nedeniyle Denizlispor ile hafta içinde yapılan kupa maçında yedek bıraktığı Misimoviç'i, ligdeki Manisaspor karşısında da ilk 11'de oynatmadı.

Misimoviç'i yedek bırakan Rumen çalıştırıcı, orta sahanın ortasını Cana, Ayhan, Elano üçlüsüne teslim etti.

Hagi, Denizlispor maçında ilk 11'de şans verdiği Barış'ı keserken, Ali Turan'ın sağ bekte oynattı.

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle Arda, Hakan Balta, Mustafa Sarp ve Serkan Kurtuluş kadroya alınmazken, cezalı Serdar Özkan da Manisaspor karşısında oynayamadı. Hagi, Gökhan Zan'ı da kadroya almadı.

PİNO'NUN ŞUTU GALATASARAY'I ATEŞLEDİ!

Galatasaray, taraftarı önünde oynadığı karşılaşmaya ilk düdükle birlikte oldukça istekli başladı. Baros'un sakatlığından forvete geçen Pino, Manisaspor karşısında takımının ilk şutunu çeken isim oldu. Henüz 2. dakikada Kolombiyalı'nın ceza sahası dışından çektiği şut direk dibinden dışarı gitti.

Pino'nun takımı ateşlemesinden sonra Galatasaray oyunu yavaş yavaş Manisaspor kalesine yıkmaya başladı. Konuk ekip Manisaspor ise bu dakikalarda kendi yarı sahasında kalarak, kalesini gole kapattı. Kewell'ın soldan, Sabri'nin de sağ kanattan ortaları ve şutlarıyla gol arayan sarı-kırmızılı duran toplarda kalesinde zaman zaman da tehlikeler yaşadı.

SERVET, MAKUKULA'YI DURDURAMADI!

Manisaspor ilk yarım saatlik dilimin ardından oyuna yavaş yavaş ortak olmaya başladı. Galatasaray kalesine çok adamla gitmeye başlayan konuk ekip, aradığı golü 32. dakikada buldu. Murat Erdoğan'ın pasında topu ceza sahası içinde kontrol eden Ariza Makukula, Servet'in yanından sıyrılarak, çaprazdan topu ağlarla buluşturdu.

Manisaspor'un golünden sonra Galatasaray üzerindeki şoku çabuk attı ve beraberlik için rakip kaleye yeniden yüklenmeye başladı. Golden sonra savunmayı iyi yapan ve kontralarla ileri hızlı çıkan Manisaspor beraberliğe izin vermeyince soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

MANİSASPOR'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

İkinci yarı başlarken Manisaspor'da zorunlu bir oyuncu değişikliği yaşandı. İlk 45 dakikada kalesini gole kapatan İlker Avcıbay, sakatlanarak maça devam edemedi. İlker'in çıkmasından sonra konuk ekibin kalesini Recep Biler korudu.

ELANO KONTROLÜ ELİNE ALDI!

Galatasaray ikinci yarı beraberlik için düdükle birlikte yine ataklarına başladı. Insua ve Sabri'nin daha fazla ileri çıkması, Elano'nun da ortadan atakları yönlendirmesiyle sarı-kırmızılı takım baskıyı arttırdı. Baskının arttığı bölümde, Hagi'nin gelmesiyle performasını arttıran Brezilyalı futbolcu Elano'nun yaklaşık 30 metreden kullandığı bir serbest vuruş da direğin üzerinden dışarı gitti.

ÖNCE BATDAL, SONRA MİSİMOVİC

Galatasaray'ın baskıyı kurduğu anlarda gol gelmeyince, teknik direktör Georghe Hagi oyuncu değişikliğine gitti. Rumen teknik adam pek fazla etkili olamayan Avustralyalı Harry Kewell'ı kenara alırken; yerine Mehmet Batdal'a şans verdi. Mehmet oyuna girdikten sonra ileri uca geçerken, Pino hemen arkasında görev yaptı.

Bu değişiklikle de istenilen sonuç alınamayınca, Hagi, Misimovic'i oyuna dahil etti. Sağ bekte varlık gösteremeyen Ali Turan'ın çıkmasının ardından Sabri sağ beke, Elano sağ açığa geçti. Misimovic ise forvet arkasında mücadele etti.

CANA TEZAHÜRATLARI ÜZERİNE PENALTI GELDİ!

Taraftarının desteğiyle golü arayan Galatasaray, dakikalar ilerledikçe savunmasından iyiden iyiye ciddi açıklar vermeye başladı ve bu atakların birinde ceza sahası içinde yapılan bir müdahale Manisaspor lehine penaltıyı getirdi. Isaac Promise ceza sahası içinde topla birlikte ilerlerken, Lorik Cana'nın arkadan yaptığı müdahale sonrasında Fırat Aydunus penaltı noktasını gösterdi. Manisaspor adına penaltıyı kullanan Simpson topu ağlara gönderirken, skor 2-0 oldu. Bu arada sarı-kırmızılı taraftarların Lorik Cana'ya tezahüratları sürerken, Arnavut futbolcunun penaltı yaptırması gecenin ilginç anlarından oldu.

PROTESTO VE ISLIKLAR MANİSASPOR'A YARADI!

Galatasaray 2-0 geriye düşümenin ardından oyundan tamamiyle koptu. Skorun vermiş olduğu moral bozukluğuyla oyuna devam eden sarı-kırmızılı ekip, rakip kaleye gitmekte zorlanırken, tribünlerinde olumsuz tezahüratları ve bazı futbolcuları ıslıklarla protesto etmeleri Manisaspor'un işini kolaylaştırdı. Fırat Aydınus'un son düdüğüyle birlikte ise Manisaspor'un Hikmet Karaman'ın teknik direktörlüğe gelmesinin ardından Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ı da deplasmanda mağlup etmiş oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Pino'nun ceza sahası dışında, sol çaprazdan sert şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.

6. dakikada Elano'nun pasında ceza yayı önünde topla buluşan Sabri'nin sert şutunda, kaleci İlker'den seken meşin yuvarlak kornere gitti.

12. dakikada Ayhan'ın pasıyla soldan ceza sahasına giren Kewell'ın yerden vuruşunda top yandan auta çıktı.

28. dakikada Pino'nun ceza sahası dışında yerden vuruşunda, top kaleci İlker'de kaldı.

32. dakikada Manisaspor 1-0 öne geçti. Murat'ın pasında topla buluşan Makukula, Servet'in tüm çabasına rağmen ceza sahasına girerek vuruşunu yaptı. Uzak kale direğinin dibine çarpan meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

33. dakikada Elano'nun sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Servet'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

42. dakikada Makukula'nın ceza sahası dışında sağ çaprazdan sert şutunda, top yan ağlarda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada Galatasaray'ın ceza sahası dışında kazandığı serbest atışta Elano'nun sert şutunda, top üstten az farkla auta çıktı.

60. dakikada Murat'ın soldan yaptığı ortada ceza sahasında Makukula'yı geçen top arka tarafta bulunan Isaac'ta kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

63. dakikada Ayhan'ın sağdan yaptığı ortada savunmadan seken topu ceza sahasında kontrol eden Insua'nın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Recep'te kaldı.

66. dakikada Isaac'ın pasında müsait durumda topla buluşan Simpson, ceza sahasına girmek yerine vuruşunu yaparken, meşin yuvarlak kaleci Ufuk'ta kaldı.

75. dakikada Isaac, ceza sahasında Cana'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi.

76. dakikada penaltı atışını kullanan Simpson, meşin yuvarlağı ağlara yollayarak, takımını 2-0 öne geçirdi.

90+3. dakikada Misimovic'in sağdan yaptığı ortada ceza sahasında Mehmet Batdal'ın kafa vuruşunda kaleci Recep, son anda topu kornere çeldi.

Stat: Ali Sami Yen

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Ufuk, Ali Turan (Dk. 64 Misimovic), Servet, Neill, Insua, Cana (Dk. 77 Emre Çolak), Ayhan, Sabri, Elano, Kewell (Dk. 55 Mehmet Batdal), Pino

Manisaspor: İlker (Dk. 46 Recep), Ömer, Dixon, Kalabane, Eren, Isaac, Yiğit İncedemir, Mehmet Güven, Murat (Dk. 86 Semavi), Simpson, Makukula (Dk. 70 Yiğit Gökoğlan)

Goller: 32 Makukula, Dk. 76 Simpson (Penaltıdan) (Manisaspor)

Sarı kartlar: Dk. 47 Yiğit İncedemir, Dk. 71 Mehmet Güven, Dk. 77 Yiğit Gökoğlan (Manisaspor)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Karaman'ın Oyunu: Bölüm 3! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement