Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Trabzonspor’un Kayserispor’u 2-1’le geçtiği mücadeleyi değerlendiren spor yazarları, Hami Mandıralı’nın ikinci yarı öncesindeki değişikliklerini ve kaleci Onur’un performansını ön plana çıkardı.

24.02.2014 09:06

Yılın ilk galibiyeti!

İskender Günen – Sabah

Maçın ilk yarısında koşmayan, mücadele etmeyen, coşkusunu kazanma azmini yitirmiş takım birlikteliğinden çok uzakta, sıradan takım tanımlaması bile yapamayacağımız bir Trabzonspor izledik.

Juventus maçından sonra ligde alınan bu üç puan önemli. Trabzonspor'un puan tablosundaki yeri göz önüne getirildiğinde korkulu rüya görmemesi açısından ve de üst sıralardan kopmamak açısından üç puan önemli.

Cemal Ersen – Milliyet

Gerçekten şaka gibi. Trabzonspor lig sonuncusu Kayserispor ile oynuyor, 1-0 yenik duruma düşüyor ve ilk yarının kahramanı kaleci Onur oluyor!

Kayserispor galibiyeti Trabzonspor adına son derece önemliydi. Lig sıralamasında üstte bulunan rakiplerinin puan kaybettiği haftada, Avrupa umudunu sürdürebilmesi açısından ilaç gibi bir kazanç oldu. Tabii bu kazançta diğer takım arkadaşlarından fazla katkıda bulunan isimleri de unutmamak gerek. Kaleci Onur bu sezon gerçekten Trabzonspor'un sırtlayıp taşıyor. Olcan futbol yaşamının belki de en verimli dönemini yaşıyor. Çok çalışıyor, Trabzonspor'a çok şey katıyor. Bu ikili alkışı da övgüyü de hak ediyor. Trabzonspor bugün hala lig yarışının içinde kalabiliyorsa, inanın Onur ve Olcan'ın emekleri ve alın teri sayesindedir bu iddiası.

"Dik oynamaya devam edeceğiz"

Serdar Bali – Star

Trabzonspor'da maalesef savunmanın göbeği var mı yok mu belli değil, hatta savunmanın tümü yok desek daha doğru olur.  Colman ve Adrian ilk yarıda tek olumlu hareket yapmadı. İlk yarıda Kayserispor'un stoperleri terlemedi bile.

Hami hoca nasıl düşünür bilemem ama ben savunmanın hatasız bir maç oynayamayacağından bugüne kadar seyrettiğim ve elindeki kadrosunu bildiğim, Trabzonspor'un sezon sonuna kadar yediğinden fazla atması gerektiği bilincinde oynaması gerektiğini düşünüyorum.

Adrian'ın Hami hoca ile rahatladığını daha da faydalı olacağını, Özer'in katkı yapacağını bu maç gösterdi. Trabzonspor'da kısa sürede çok değişiklikler oldu ama değişmeyen şeyin yine takımın Onur'un kurtarışlarına ihtiyacı olduğudur.

Lütfü Özel – Vatan

Hadi Hami Mandıralı! 'Trabzonsporseverlik'ten teknik direktörlük aşamasına geçebilirsin. Juventus dahil işaret verdin, dün en iyi işindi. Oyuna müdahalelerin yerinde, cesur, özgüvenliydi. Adam aratma şu Başkan'a! Al belgelerini falan, eksikliklerini de tamamla!

Tüm olumlu işaretlere rağmen Trabzon defansı dökülüyor. Aykut'tan stoper olmaz. Mustafa düşüşte. Bosingwa ayakta kalan tek oyuncu. Fırat Aydınus çok düşük profilde, enerjisiz, mutsuz bir maç yönetti. Herhalde atanmasına gelen eleştirilerden etkilendi!

Cengiz Tokgöz – Fotomaç

Trabzonspor, Kayserispor'u zor da olsa yendi ve rahat bir nefes aldı. Bordo-mavililer, her Avrupa dönüşünde çuvallardı. İlk yarıda da böyle oldu. Ancak kaptan Onur kalesinde duvar örerek gole geçit vermedi. Yenilen tek gol ise soğuk duş oldu.

Trabzonspor'da ikinci yarı başında oyuncu değişimi alışılmış değildi. Hami Mandıralı sahada yürüyen Emre ile yalan koşu yapan Colman'ın yerine iki golcü Janko ile Henrique'yi sahaya sürerek maçın kaderini değiştirdi. İkinci yarıya korkunç bir baskı ile başlayan Trabzonspor iki gol buldu. Geriye düşen Kayserispor risk alarak öne çıktı. Trabzonspor, savunmasının bocalamasını yine Onur telafi etti ve gole geçit vermedi. Trabzonspor, bir Avrupa dönüşü hüsranı daha yaşamadan 3 puan ile yoluna devam etti.

Hayri Beşer – Zaman

Belli ki Trabzonspor'un aklı İtalya'da kalmış. Rahatlıkla berabere bitirebileceği hatta kazanabileceği Avrupa oyununda hakem hatasına kurban gidip uzatma dakikalarında yediği golle Juventus'a 2-0 kaybetmenin her türlü olumsuz tesiri hissediliyordu Bordo-Mavili takımın üzerinde. Bu sebeple o meşhur fıkrada olduğu gibi Temel bir türlü sadede gelmiyordu! Yani Trabzonspor, sahneye inmiyordu.

Bence Trabzonspor'un bundan sonra yapması gereken en önemli şey: "Seyredilesi bir takım olmayı başarabilmek." Bunu yaptığı zaman zaten gerisi gelecektir. Aksi takdirde renksiz, silik ve hedefsiz bir Trabzonspor'a sadece Trabzon'un değil, Türkiye'nin de tahammülü olamaz. Bu, böyle biline…

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement