Kingson Türkiye'ye Döndü - Son Dakika
Spor

Kingson Türkiye'ye Döndü

Kingson Türkiye\'ye Döndü

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Ganalı kaleci Richard Kingson PTT 1. Lig ekibi Balıkesirspor ile anlaştı.

03.01.2014 15:10

Bu sezon yükseldiği PTT 1. Lig'de zirve mücadelesi veren Balıkesirspor, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Türk pasaportu da bulunan Ganalı kaleci Richard Kingson'u transfer etti.

Kırmızı beyazlı kulübün başkanı Tuna Aktürk yaptığı açıklamada kalecileri Ahmet Şahin ile yolları ayırmalarının ardından kendilerine 20 kaleci önerildiğini söyledi.

Takıma yararlı olacak bir oyuncuyu tercih etmeye özen gösterdiklerini belirten Aktürk, "Görüşmelerimizin ardından Galatasaray'ın eski kalecisi Kingston'da karar kıldık. Ganalı oyuncu ile 2 yılı opsiyonlu 2,5 yıllık anlaşma sağladık. Kıbrıs Rum Kesimi'nde Doxa Katokopias takımında forma giyen oyuncu, yarın sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kampımıza katılacak" dedi.

Balıkesirspor ara transferde daha önce orta saha oyuncusu Khalife Jabbie ile Bursaspor'un genç golcüsü Okan Deniz'i kadrosuna katmıştı. Kırmızı beyazlıların bir stoper takviyesiyle ara transfer dönemini noktalaması bekleniyor.

Brezilya'da forma giyecek

35 yaşındaki Kingson daha önce Türkiye'de Galatasaray dışında Sakaryaspor, Göztepe, Antalyaspor, Ankaraspor ve Elazığspor formaları da giymişti. Türkiye macerasının ardından Premier Lig'de de Birmingham City ve Wigan Athletic formalarını giyen ancak 3 sezonda 5 maça çıkan Kingson Gana milli takımıyla Brezilya'da boy gösterecek. Kingson 90 kez ülkesinin milli takım formasını giydi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kingson Türkiye'ye Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement