Kulüpler Birliği'nden Kontenjan Kararı - Son Dakika
Spor

Kulüpler Birliği'nden Kontenjan Kararı

Kulüpler Birliği\'nden Kontenjan Kararı

Kulüpler Birliği yapılan toplantısında Galatasaray önderliğindeki 5 kulüp, yabancı kontenjanında daha önceden uygulanan +2’ye geçilmesi için harekete geçti.

18.12.2013 16:56

Hedef yeniden 6+2+2!

Galatasaray başta olmak üzere 5 kulübün 'Büyük zarar ediyoruz' tezi üzerine +2'nin tekrar yürürlüğe girmesini tekrar gündeme getirdi. Kulüpler Birliği'nin bugün Marmara Otel'de yapılan toplantısında konuyu tekrar gündeme getirildi.

Daha önce AB pasaportlu oyuncuların yerli sayılması için mahkemeye başvuran Galatasaray, bu konunun ancak gelecek sezon uygulanabilme ihtimaline karşı harekete geçti. Böylece yapılan toplantıda 5 kulüp önderliğinde konu tekrar masaya yatırıldı ve TFF'nin 6+2+2 kuralını getirmesi fikri masaya yatırıldı.

Kulüpler Birliği'nin bugün yapılan toplantısına başkanlık eden Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, toplantı sonrası basına açıklamada bulundu.

Yabancı kontenjanıyla yapılan görüşme hakkında konuşan Hoşcan; "Yabancı kontenjanıyla ilgili nihai karar yok. Sıfır dediğimiz, versiyon sevilmedi. Kulüp başkanları tarafından yeniden mütalaa edilecek. Devre arasında, yeni sezonla ilgili tavsiyemizi vereceğiz. Tribüne çıkma olayına genel olarak karşıyız. Bunun için bir karar vereceğiz. Oyuncuların tribüne gönderilmesine karşıyız. Artıdan sonra gelenler tribüne gitmesin. Kulüplerin yabancılara ödedikleri maliyetleri düşürmek anlamında bir hareket olur. Tribünde olan yabancı yersiz ve gereksizdir" dedi.

Avrupa Birliği oyuncularına getirilmesinin istenmesiyle ilgili olarak; "AB olayı münferit olarak bir kulübümüzün çalışmasıdır. Bize bununla ilgili bir karar gelmedi. Eğer AB oyuncuların serbestlik gelirse, yabancı sınırının bir anlamı kalmaz" açıklaması yaptı.

Kulüpler Birliği Toplantısı'na katılımla ilgili de konuşan Hoşcan, "Fenerbahçe yine katılmadı. Diğer takımların mazeretleri vardı. 2 takım kupadan, 1 takım ailevi durumundan, İlhan Cavcav rahatsızlığı nedeniyle katılamadı." dedi.

Editörün notu:

Bu sorunun gayet basit bir çözümü var. 6+0+4 yabancı kuralı uygulamasında; etkisiz ama zararlı (0) saçmalığından kurtulmanın yolu İtalya uygulamasıdır. Kulübede 23 kişi olmalı… Sahada belirlenen sayıda yabancı oyuncu olsa da kadronuzdaki oyunculardan faydalanma hakkınız elinizden alınmamalı.

Volkan Çalışkan

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kulüpler Birliği'nden Kontenjan Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement