Kumpasın Şifreleri - Son Dakika
Spor

Kumpasın Şifreleri

Kumpasın Şifreleri

Ergenekon ve Balyoz gibi asrın davalarında önemli kararlara imza atan bir hakim, mesai arkadaşlarının paralel yapıya nasıl hizmet ettiğini anlattı.

08.01.2014 16:23

UEFA bunları da okur mu?

O Balyoz, Kafes, Ergenekon başta olmak üzere birçok mahkemeye hakim olarak katıldı. Önemli kararlarda imzaları vardı. Paralel yapının istediği kararları vermeyince bir anda İstanbul'dan gönderildi. Halen önemli bir mahkemenin başkanlığını yapan hakim, Akşam Gazetesi'nden Ercan Öztürk'e paralel yapının yargı içerisinde neler yaptığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bir dönemin özel yetkili hakimi, paralel yapıya hizmet veren meslektaşlarını anlattı:

Yapı nasıl çalışıyor?

Örgütlü bir çalışma var. Deliller önce basına servis ediliyor. Hem teknik, hem de fiziki takip görüntüleri basına servis ediliyor. Amaç kamuoyunun desteğini almak. Haberler gazetelerde yer bulduktan sonra savcılar harekete geçiyor. Genellikle kendilerinden olan hakimlerin nöbet gününe denk getiriliyor. Bu kişilerin tutukluluğuna itiraz ediliyor. Böyle olunca da bir üst mahkeme buna karar veriyor. Üst mahkeme bu kişilere tahliye verdiği zaman yine aynı basın tarafından linç ediliyor. Hatta bir davada tahliye kararı veren bir mahkeme başkanı 'paralel yapı' tarafından manşetlerle linç edildi. Farklı görüşte olan hakim ve savcılar istenmiyordu.

Ödül Yargıtay üyeliği

Yaşanan süreç, örgütlü olduğu ve bu yapı içinde yer alanların bazıları siyasi ya da maddi rant, makam ve mevkii kazandı. Bir arkadaşımızın tayini Beşiktaş Adliyesi'ne çıktı. Bu yapıyla alakası yoktu. Hedefi yüksekti. Hemen adliyedeki yapının mihenk taşı olan savcıyla diyaloğa geçti. Bu kişi daha sonra karşımıza mahkeme başkanı olarak çıktı. Ergenekon, Balyoz ve OdaTV gibi davalarda tutuklamalar yapan bazı hakimler ödül olarak Yargıtay'a seçildi. Beşiktaş'ta böyle iki hakim Yargıtay'la ödüllendirildi.

Aziz Yıldırım ifade vermemiş ama adresi: Metris

3 Temmuz operasyonu oldu. Aziz Yıldırım iki ayrı iddianameden bahsetti. 'İddianameyi adliyede polis yazdı' dedi. Bu o zaman kimse tarafından ciddiye alınmadı. Hatta komplo olduğu söylendi. Yıldırım daha ifade vermemiş ama adresine Metris yazılmıştı. Polis tutuklanacağını önceden mi biliyordu? Polis müneccim miydi? Hukuksuz o kadar şey sayabilirim ki. İki cilt ansiklopedi olur.

Ercan Öztürk

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kumpasın Şifreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement