Langford Türk Olmuş! - Son Dakika
Spor

Langford Türk Olmuş!

Langford Türk Olmuş!

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda uzun süredir gündemde olan devşirme konusunda sürpriz bir gelişme yaşandı ve ABD'li yıldız Keith Langford'ın vatandaşlık işlemlerini tamamlayarak milli takımda oynayabilecek statüyü kazandığı iddia edildi.

23.04.2014 11:02

Uzun bir sürenin ardından Ergin Ataman'ın koçluk görevine getirildiği A Milli erkek Basketbol Takımı için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı ve yıldız oyuncu Keith Langford'ın Türk vatandaşlığına geçerek, Ay-Yıldızlılar için oynayacağı öne sürüldü.

Avrupa basketbolunu yakından takip eden Sportando sitesinin gazeteci David Pick'e dayandırdığı habere göre, EA7 Emporio Armani forması giyen skorer oyuncu Keith Langford, Türk pasaportu aldı ve bu sonbaharda İspanya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'nda A Milli Takım forması giyecek.

Vatandaşlık işlemlerinin birkaç hafta önce başlayıp tamamlandığı belirtilen bu yılın THY Euroleague'deki en iyi oyuncusu olan Langford'ın son birkaç turnuvada Fenerbahçe Ülkerli Emir Preldzic için kullanılan devşirme oyuncu kontenjanın yeni sahibi olduğu ifade edildi. FIBa kuralları gereği, ülkeler kadrolarında sadece tek bir devşirme oyuncu oynatabilme hakkına sahip… Bu da Preldzic'in en azından yakın dönemdeki turnuvalarda oynayamayacağı anlamına geliyor.

Langford hakkında ortaya atılan diğer iddia ise Türk vatandaşı olan Langford'ın A Milli Takım'ın yanı sıra Galatasaray Liv Hospital'ı da çalıştıran Ergin Ataman'la birlikte yeni sezonda sarı-kırmızılı takımın formasını giyeceği yönünde…

30 yaşındaki ABD'li oyuncu bu sezon EA7 Emporio Armani formasıyla THY Euroleague'de 17.1 sayıyla en skorer oyuncu konumunda… Yıldız oyuncu aynı zamanda bu sezon 3.5 ribaunt, 3 asist, yüzde 49 saha içi, yüzde 35 üç sayı isabet istatistiklerinin de sahibi…

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Langford Türk Olmuş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement