Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 2-0 yendikleri maçta ortaya koydukları üstün performansla sonuca gittiklerini söyledi.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, başından sonuna kadar hakim bir oyun ortaya koyduklarını, skoru erken bulup farklı bir sonuca da gidebileceklerini anlatarak, mücadeleyi şöyle değerlendirdi:
"Yüzde 65-70'in üzerinde rakip sahada oynadık. 12 tane korner ve bunun dışında da ceza sahası civarından bir o kadar serbest vuruşu düşünürseniz, rakip kale civarında yaklaşık 25 atış kullandık. Bu haftalar böyle geçecek, rakipler direnecek. Ama bizler geçmiş haftaları da göz ardı etmemeliyiz. Çünkü 3-4 haftalık bir süreçte hepimizin de yakından takip ettiği gibi çalkantılı günler geçirdik ama Fenerbahçe takımı toparlanıyor, toparlandı. Bana göre hiçbir problem yoktu. Siz de biliyorsunuz geçen haftalardaki yaşadıklarımızı. Hakem hatalarından kaybettiğimiz 6 puanımız var. Bence şu anda bulunduğumuz yerin de ötesine geçebilecek büyüklüğe de sahibiz. Çünkü birçok cephede savaşıyoruz. Ona rağmen Fenerbahçe'nin şu an bulunduğu yer, ne kadar büyük olduğunu çok açık gösteriyor. Biz de şu andaki görevimizi çok iyi biliyoruz. Bu sezonun sonunda ulaşacağımız hedef konusunda da çok net tavır içindeyiz."
"İki pozisyonu da penaltı olarak değerlendiriyorum"
Kaydettikleri iki golün de penaltıdan gelmesiyle ilgili bir soru üzerine Yanal, "Bizim oradan seyretmek zor oluyor ama biraz önce gelirken gördüm (televizyondan), iki pozisyonu da penaltı olarak değerlendiriyorum. 'Penaltı değil' diye bir bakış atmak ciddi haksızlıktır böyle bir maça. Bunu lütfen göz ardı etmeyin" yanıtını verdi.
Trabzonspor maçı yorumu
Fenerbahçe'nin kötü bir deplasman karnesi olduğu ifade edilerek yöneltilen, "Trabzonspor maçıyla ilgili bir şey söylemek ister misiniz, iki takım arasındaki gerginlik endişeye mahal veriyor mu?" şeklindeki sorular üzerine Yanal, şunları kaydetti:
"Fenerbahçe'nin deplasman karnesi kötü değil. 4 maç için başımıza gelenleri herhalde siz biliyorsunuz değil mi? Biliyor musunuz? O zaman biraz da insaf diyelim. İnsafla yaklaştığımızda hak verdiğimiz zaman da oluyor. Ben ki hep futbolun içinde kalmaya gayret ediyorum ama maalesef son iki haftalık periyotta da 'lütfen insaf' demek gerekiyor. İyi oynadığı, kazanmak üzereyken dönen oyun var. Bu hataları da görmeden edemiyoruz. Futbolda herkes birbirinin hatasını görüp konuşuyorsa, bizim hatalarımızı çok rahat konuşuyorsunuz. Bence böyle bir soruyu burada tekrarlamamak gerekiyordu. Fenerbahçe'nin hakkını vermek gerekiyordu. Çünkü bizden başka herhalde böyle duruma düşen bir takım olmadı."
Futbolun dışında bir şeyle ilgilenmeyeceklerini vurgulayan Yanal, "Gündem yaratılmış, futbolun geldiği noktadaki gerginlikler bir tarafta, biz hiçbir zaman, hiçbir rakibimizle farklı olarak oynamayacağız. Biz saha içinde bugüne kadar durduğumuz gibi centilmence duracağız. Bizim bütün oyuncularımızın yaptığı bugüne kadar futbol oynamak ve futbolu sahaya koymaktı. Aynı şey bizim için geçerli. Futbol sahası içinde mücadele etmeye gidiyoruz. Onun dışında bir şeyle ilgilenmiyoruz" şeklinde konuştu.
Yanal, sarı-lacivertli taraftarların bugün Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı yürüyüş ve oradaki yaşananlarla ilgili soru üzerine, "Bilmediğim konu için konuşmayayım. Ama şunu söyleyeyim, son günlerdeki gerginlik tek Fenerbahçe'yle ilgili değil. Bence Türk futbolu biraz fazlasıyla gergin" değerlendirmesini yaptı.
Bu arada, tribünlere gelen 30 binin üzerindeki kadın ve çocuk taraftara teşekkür eden Yanal, "Onların desteği başından sonuna kadar hepimizin yüreğini ısıttı. Onlarla birlikte bu maçı kazandığımız için ayrıca mutluyuz" dedi.
Öte yandan, sarı-lacivertli takım, 2 günlük iznin ardından Trabzonspor maçı hazırlıklarına 4 Mart Salı günü başlayacak. - İstanbul
Son Dakika › Spor › Teknik Direktör Yanal: Fenerbahçe Toparlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?