City, ManU'ya Acımadı - Son Dakika
Spor

City, ManU'ya Acımadı

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren haftanın en önemli maçında Manchester City, derbide Manchester United'ı 1-0 yendi.

02.11.2014 17:31  Güncelleme: 17:39

İngiltere Premier Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren haftanın en önemli maçında Manchester City, derbide Manchester United'ı 1-0 yendi. City'i galibiyete taşıyan gol 64'üncü dakikada Kun Aguero'dan geldi. Konuk ekipte Chris Smalling kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

UNITED ZOR TUTUNDU

8. dakikada Toure'yle gelişen hücumda Agüero sol çaprazdan kaleyi görüp şutunu yolladı, De Gea dar açıda üzerine gelen topu yumruklamayı başardı. Bu pozisyondan 2 dakika sonra bu defa Man United etkili geldi. Di Maria'nın ceza sahasına doldurduğu topu Van Persie kafayla indirdi, Januzaj müsait durumda gelişine vurdu fakat top yandan auta çıktı.21. dakikada Agüero'nun tek topunda savunma arkasına sarkan Navas beklemeden vurdu, De Gea topu çıkardı. Bu pozisyondan bir dakika sonra sol kanattan gelişen hücumda Fernando'nun ortasında Agüero topa vurdu, açıyı kapatan De Gea sakatlık pahasına müdahaleyi yaparak golü önledi. İlk yarının sonlarına doğru konuk ekip adına vaziyet daha da kötü bir hal aldı. 39. dakikada sol kanatta topla buluşan Milner'a son derece dengesiz bir şekilde müdahale eden Smalling, ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı.İlk yarının duraklama anlarında Rojo ceza sahasında Yaya Toure'yi kaleciyle karşı karşıya kalmak üzereyken düşürdü fakat hakem penaltıya hükmetmedi. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.İkinci yarıyla birlikte baskısını iyice artıran Manchester City aradığı golü bulmayı başardı.

CITY AZLA YETİNDİ

50. dakikada Agüero sol kanatta şut açısı yaratmayı başaramadı. Akabinde sağdan gelişen hücumda Zabaleta uygun durumda kötü vurunca top üstten auta çıktı. 60'da yine Agüero sağ kanatta aldığı topta klas hareketlerle ceza alanı önüne kadar geldi fakat şutunu atamadan yerde kaldı. Hakem oralı olmadı.Dakikalar 63'ü gösterirken City aradığı golü buldu. Toure'nin müthiş ara pasında sol dip çizgide yakaladığı topu içeriye çeviren Clichy'nin ikramını sol ayağıyla değerlendiren Agüero golü yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. 68'de Milner'dan aldığı topta ceza sahası dışı sol çaprazdan kendisine şut açısı yaratan Jovetic, uzak köşeye plasesini gönderdi. De Gea topa uzanmayı başardı. 71'de United etkili geldi. Van Persie sağ kanattan ceza sahasına sokulduktan sonra dar açıdan şutunu yolladı, Hart topu ayaklarıyla çeldi.75'te Jesus Navas sağ kanattan ceza sahasına girdikten sonra çaprazdan vuruşunu yaptı top direkten oyun alanına geri döndü. 77'de konuk ekip gole yaklaştı. Wayne Rooney klas hareketlerle ceza yayı üzerine kadar geldikten sonra topu kaleye gönderemedi. Akabinde top sağdaki Di Maria'ya geldi. Arjantinli'nin şutu köşeye giderken Hart müthiş bir hamle ile golü önledi.

Kalan bölümlerde de üstünlüğünü koruyan Manchester City maçı 2-1'lik skorla kazandı ve United karşısında üst üste dördüncü derbi zaferini yaşadı.

City, ManU\'ya Acımadı
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor City, ManU'ya Acımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • zafer terik: ya şu acımadı kelimesini kullanmayın çok aptalca değilmi??acımak ne ya futbol kazanmak için oynanmazmı zaten 2 0 Yanıtla

Advertisement