Meşaleyi O Atmış! - Son Dakika
Spor

Meşaleyi O Atmış!

Meşaleyi O Atmış!

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynana derbi maçta stada dışardan meşale atan kişinin Polonyalı bir holigan olduğu ortaya çıktı.

06.12.2013 11:36

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çatısını yakan o meşaleci, Polonya Holiganlar Birliği üyesi çıktı. İthal Neron'u kimin kullandığı, uluslararası bağlantıları araştırılıyor.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Şükrü Saracoğlu Stadı'nın çatısı Salı Pazarı'ndan atılan paraşütlü meşale ile cayır cayır yanmaya başladı. Güven Timi olarak görev yapan sivil polisler, ikinci meşaleyi atmasına fırsat vermeden saldırganı yakaladı. Emniyet'te ifadesi alınan holiganın Polonya'da öğrenci olduğu ve İstanbul'a da Amasya'dan geldiği tespit edildi. Aslında Fenerbahçe taraftarı olan 'Amasyalı Neron', 4 yıl önce Beşiktaşlı olmuş. En önemli özelliği ise sabıkalı olan Polonya Holiganlar Birliği üyesi olması…

Üzerinden derbi bileti de çıkmayan holigan ifadesinde "Deplasman yasağını protesto için yaptım" dedi ama polisin kuşkuları var. Emniyet, uluslararası bağlantılarını araştırıyor. Eylem için derbiye gelmesi büyük şüphe uyandırdı. "Holiganı birileri mi yönlendirdi?" kuşkusuyla arkasındaki güçler konusunda araştırma var. Polonyalı holigan ifadesi alındıktan sonra 6222 no'lu Sporda Şiddeti Önleme yasası kapsamında işlem yapılıp serbest bırakıldı. 1 yıl maçlardan men cezası verildi. Savcıya gitmeden emniyetten gönderildi.

Amasyalı Neron'un üye olduğu Polonyalı holiganlar, Legia- Hapoel Tel Aviv maçı öncesi 'Cihat Legia' koreografisi yapmıştı.

Özkan Tamirak

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Meşaleyi O Atmış! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement