Milli Ciritçi Avan Ailesinin Gururu Oldu - Son Dakika
Spor

Milli Ciritçi Avan Ailesinin Gururu Oldu

Milli Ciritçi Avan Ailesinin Gururu Oldu

17. Akdeniz Oyunları'nda atletizm yarışlarında altın madalya kazanan milli ciritçi Fatih Avan, Osmaniye'deki ailesini gururlandırdı

28.06.2013 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de devam eden 17. Akdeniz Oyunları'nda, atletizmde erkekler cirit atma finalinde altın madalya kazanan milli sporcu Fatih Avan'ın Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki evinde gurur ve sevinç gözyaşları vardı.

Avan'ın madalya törenini televizyondan izleyen ailesi, milli sporcunun madalya sevincine ekran karşısından ortak oldu. Avan'ın annesi, televizyon ekranından oğlunu öpüp okşarken, kız kardeşi İstiklal Marşı okunurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Anne Hayriye Avan (45), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu ile gurur duyduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Eşinin çalışmak üzere Bolu'ya gittiğini ve Fatih'in başarısını telefonla paylaştıklarını bildiren Avan, "Çok mutlu oldum, çok sevindim oğlum adına. Böyle bir başarı bekliyordum. Çok dua ettim. Onu çalıştıran hocasına da özellikle teşekkür ediyorum. Oğlumla gurur duyuyorum bize böyle bir mutluluk yaşattığı için. İnşallah başarılarının artarak devam etmesini Allah'tan diliyoruz. Her zaman arkasında durmaya hazırım" şeklinde konuştu.

Sevinç gözyaşları döken kız kardeşi Fatma Gül Avan ise ağabeyine her zaman destek olduklarını belirterek, "Abimi çok seviyorum. Çok dua ettim. Onunla gurur duyuyorum. İyi gününde de kötü gününde de onu çok seviyorum ve arkasında her zaman destekçiyiz. Bize böyle bir gurur yaşattığı için onu çok seviyorum. Hocasına teşekkür ediyorum" dedi.

Fatih Avan'ın 13 yaşındaki kardeşi Ömer Avan da ağabeyinin başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini ve kendisinin de aynı başarıları almak için atletizm sporuna yöneldiğini kaydetti.

Fatih Avan'ın desteğiyle cirit proruna başladığını aktaran dayısının oğlu Bekir Çınar da duygularını "Ben de onun izinden gitmeye karar verdim.  Onu örnek aldım. İnşallah ben de cirit müsabakalarında büyük başarılar elde edeceğim. Türkiye'de derecelerim var. İnşallah onun gibi bir sporcu olacağım" diye dile getirdi.

Baba Yunus Avan ise telefonda oğlunun başarısının herkes gibi kendisini de mutlu ettiğini ifade etti.

Gururlu olduğunu vurgulayan Avan, "Fatih Avan sadece bizim değil tüm Türkiye'nin gururu ve çocuğu olmuştur. Ülkemizi en güzel şekilde temsil etmiştir. Kendisiyle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Ciritçi Avan Ailesinin Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement