Milli Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Milli Maçın Ardından

Milli Maçın Ardından

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Avcı: "Belki uzun süredir maç kazanamadığımız için golü yediğimiz anda sıkıntılar başladı" dedi.

15.08.2013 00:19  Güncelleme: 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hazırlık maçında Gana ile 2-2 berabere kalan A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Abdullah Avcı, aldıkları sonucun kendilerine ders olduğunu söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, Afrika futbolunun önemli temsilcilerinden biriyle karşılaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Gana, Romanya maçı öncesi bize test olacak bir rakipti. İlk golü yediğimiz dakikaya kadar maçın hakimiydik. Belki uzun süredir maç kazanamadığımız için golü yediğimiz anda sıkıntılar başladı. Top bizim ayağımızda olduğu sürece, problem yoktu ama top rakibe geçince problem yaşamaya başladık. Bununla beraber çok entresan goller yiyebiliyoruz."

Romanya maçı öncesi önemli dersler aldıklarını anlatan Avcı, "Olumlu ve olumsuz şeyleri bir arada yapan takımız. Umarım Andorra'yı yendikten sonra Romanya'da bugünkü sonuç bize ders olur" diye konuştu.

Uzun süredir maç kazanamamalarının takımı olumsuz etkilediğini dile getiren Avcı, "Gol yiyince kırılgan oluyoruz. Aynı zamanda çok enteresan goller yiyoruz. Uzun süredir maç kazanamamak da etkiliyor. Şu andaki görünen tablo bu" ifadelerini kullandı.

Taraftarların maça ilgisininin az olmasının nedeni de sorulan Avcı, "Bugün aslında beklentimizin üzerinde seyirci oldu bu statta. Bizim milli takımımızda şöyle bir şey var; başarıya endeksli bir seyirci mevcut. Biz sonuç anlamında dalgalanmalar yaşıyoruz. Alacağımız iyi sonuçlar seyirci sayısını çoğaltacaktır" cevabını verdi.

Appiah: "Büyük kararlılık gösterdik"

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Akwasi Appiah, ikinci yarıdaki oyunlarıyla maçı çevirdiklerini dile getirdi.

Appiah, çok iyi bir kadroya sahip olduklarını belirterek, "Her oyuncuma şans veremiyorum. İkinci yarı daha fazla tanıdığım oyunculara görev verdim. İkinci yarı büyük bir kararlılık göstererek maçı çevirdik" dedi.

Türkiye'nin iyi bir ekip olduğunun altını çizen Appiah, "Türk Milli Takımı çok organize bir takım. İlk yarıda oyunu domine ederek bunu gösterdiler" değerlendirmesinde bulundu.

Gana'nın 2 golünü de atan Asamoah Gyan ise ilk yarıda çok zorlandıklarını fakat ikinci yarıda daha iyi oyanarak beraberliği yakaladıklarını kaydetti.

Bir basın mensubunun " Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası'ndan sonra Fenerbahçe'den teklif aldın mı?" sorusuna Gyan, "Evet bir teklif aldım ama o zaman gerçekleşmedi. Benim önüme bakmam gerekiyordu ve şu anda çok mutluyum" yanıtını verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Milli Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement