Milli Takım, Kritik Çek Cumhuriyeti Virajında - Son Dakika
Spor

Milli Takım, Kritik Çek Cumhuriyeti Virajında

Milli Takım, Kritik Çek Cumhuriyeti Virajında

Gruptaki ilk maçında İzlanda'ya boyun eğen A Milli Futbol Takımı, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Çek Cumhuriyeti'ni ağırlıyor.

10.10.2014 00:45

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda ikinci hafta karşılaşmalarında Türkiye, Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya geliyor.

Ay-yıldızlı ekibimiz gruptaki ilk maçında İzlanda'ya konuk olmuş ve rakibine sürpriz bir şekilde 3-0'lık skorla boyun eğmişti.

A Milli Futbol Takımı'nda zorlu mücadele öncesi ciddi bir sakatlık sorunu yaşanıyor. Onur Kıvrak, Volkan Demirel, Ömer Toprak, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz, Mustafa Pektemek ve Mevlüt Erdinç'in sakatlıkları nedeniyle Çek Cumhuriyeti karşısında forma giyemeyecek olmaları Teknik Direktör Fatih Terim'i bir hayli düşündürüyor.

Terim, yaşanan sakatlık sorunlarının ardından Mert Günok, Adem Güven, Muhammet Demir ve Hamit Altıntop'u kadroya davet etmişti.

GÖKHAN TÖRE KRİZİ

Deneyimli teknik maç öncesi düzenlenen basın toplantısında Gökhan Töre'nin takım arkadaşları Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak'a silah çekme olayını doğrularken, basın mensuplarına yapılan haberler nedeniyle yüklenmiş ve yıldız futbolcuyu oynatmayabileceğini söyleyerek, "Şu an Gökhan Töre diye biri kalmadı burada. Ruh hali berbat. Ben Hakan'a da Gökhan'a da sahip çıkarım. Ya insan gelip bana sormaz mı 'ne oldu' diye? Millet öğrenmeli mi elbette öğrenmeli ama bir sorun önce. Gökhan Töre'nin minimum 3 defa özür dilediğini açın öğrenin. Ama benim niyetim bu formayı hak etmeyenlere asla vermeyeceğim." ifadelerini kullanmıştı.

Terim, zorlu bir rakiple mücadele edeceklerini de belirterek, "Çok güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Umarım yarın kazanacağız." demişti.

ÇEK CEPHESİ RAHAT

Gruptaki ilk maçında grubun favorisi Hollanda'yı sürpriz bir şekilde 2-1'lik skorla mağlup eden Çek Cumhuriyeti'nde ise moraller yerinde.

Türkiye maçı öncesi önemli bir eksiği bulunmayan ekipte Teknik Direktör Pavel Vrba, Hollanda maçında kazanan kadroyu bozmayı düşünmediğini belirtmişti.

Vrba, maç öncesi düzenlenen basın toplantısında ise Türkiye'de yaşanan sakatlık sorunun kendileri için bir dezavantaj yaratabileceğini savunarak, "Bundan dolayı mutluluk duyacağımı düşünmeyin. Türk Milli Takımı ülkedeki 3 büyük takım Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan oluşuyor. 3-4 hatta 5 oyuncu da sakatlansa takımı etkileyeceğini düşünmüyorum. Bu durum bizim için dezavantaj olabilir çünkü sakatların yerine dahil olan isimler beklenmedik işler yapabilir." ifadelerini kullanmıştı.

ÇEK CUMHURİYETİ İLE 8. RANDEVU

A Milli Futbol Takımı, Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak mücadele ile birlikte Çek Cumhuriyeti ile tarihinde 8. defa karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek oynanan 6'sı hazırlık, birisi de 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda olmak üzere 7 defa karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Çek Cumhuriyeti 4, Türkiye ise 2 galibiyet alırken, 1 maç ise beraberlikle sona ermişti.

Oynanan 7 maçta Çek Cumhuriyeti, Türkiye ağlarına 18 gol gönderirken, kalesinde ise 8 gol gördü.

MUHTEMEL 11'LERTürkiye: Tolga, Gökhan, Semih, Ersan, Caner, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Töre, Arda, Olcay, Umut

Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Kadlec, Prochazka, Limbersky, Krejci, Dockal, Rosicky, Vacha, Darida, Lafata

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Milli Takım, Kritik Çek Cumhuriyeti Virajında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement