Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu: Türkçe Öğrenirsem Beni Yaşatmazlar - Son Dakika
Spor

Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu: Türkçe Öğrenirsem Beni Yaşatmazlar

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, İtalyan dergisine ilginç açıklamalar yaptı. Lucescu Türkçe öğrenmek istemediğini söyleyerek, "Türkçe öğrenirsem gazeteciler beni yaşatmaz" dedi.

06.11.2017 17:50

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İtalya'da yayınlanan La Gazzetta dello Sport'a bir röportaj verdi.

Lucescu İtalyan gazetesine Türk futbolculardan şikayet etti:

"TÜRKİYE'DE PARA VAR FUTBOLCU YOK"

"Beraber oynamaya ve kazanmaya alışmış futbolcu grubu elimde yok. Türkiye'de para var, siz İtalyanlar'ın hayal ettiği yeni stadyumlar var ama İtalya'daki gibi futbolcular yok."

TÜRKİYE'DEN DOĞU ÜLKESİ DİYE SÖZ ETTİ

Lucescu bununla da yetinmedi. Türkiye'den Doğu ülkesi olarak söz etti.

Muhabirin, "Ligdeki futbolcuların yüzde 65'i yabancı, fakat ülke dışında oynayan Türk futbolcular var" vurgusu sonrasında Lucescu, "Federasyonla yabancı sayısına limit koyacağız. Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz" dedi.

"HAKAN ÇALHANOĞLU 10 NUMARA DEĞİL"

Milan'lı Hakan Çalhanoğlu için "O gerçek bir 8 numara. 10 numaralı formayı alarak hata etti" diyen Lucescu, "Siz İtalyanlar 10 numarayı görünce aklınıza Platini geliyor. Hakan, Almanya'da geniş alanlar buluyordu, İtalya'da kapalı defanslara karşı etkili olamaz" ifadesini kullandı.

"TÜRKÇE ÖĞRENMEK İSTEMİYORUM"

İtalyanca'sının iyi olduğu övgüsü sonrasında Lucescu'nun, "İtalyancam iyi ama Türkçe öğrenmek istemiyorum. Burada kaç gazeteci beni takip ediyor biliyor musunuz? 40'tan fazla. Eğer Türkçe öğrenirsem ve onlar benimle dillerinde konuşabileceklerini öğrenirlerse beni yaşatmazlar" sözleri ise şaşkınlık yarattı.

BİR KAÇ GÜN ÖNCE TAM TERSİ AÇIKLAMALAR YAPMIŞTI

Bu ilginç açıklamaları yapan Mircea Lucescu halbuki birkaç gün önce TFF'nin Tam Saha dergisine tamamen farklı yorumlarda bulunmuştu. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) elemeleri için önlerinde zaman olduğunu belirterek, Türk futbolcuların potansiyeline güvendiğini belirtmişti.

Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu: Türkçe Öğrenirsem Beni Yaşatmazlar
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu: Türkçe Öğrenirsem Beni Yaşatmazlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement