Mls'te Tarih Yazdı - Son Dakika
Spor

Mls'te Tarih Yazdı

Mls\'te Tarih Yazdı

Cyle Larin 2015’te çaylak sezonunda attığı 17 golle ABD Futbol Ligi tarihine geçti. 2014’te Connecticut Üniversitesi’nde eğitim görürken milli takıma çağrılan Kanadalı golcü, Bulgaristan’a karşı sahaya çıktığında profesyonel bile değildi.

14.01.2018 02:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ONUR DİNÇER

Kartal'ın yeni transferi Cyle Larin, 1.88'lik boyu ve güçlü fiziğiyle özellikle hava toplarında oldukça etkili. Bire bir mücadelelerde rakip savunmacılara adeta kabus yaşatan Kanadalı forvet, hem yetenekleri hem futbol dışı yaşantısıyla son derece renkli bir kişilik olarak dikkat çekiyor.

İşte Larin'le ilgili sıra dışı bazı noktalar:

2014'te Connecticut Üniversitesi'nde okurken Kanada A Milli Takımı'na çağrıldı. Bulgaristan maçında sahaya çıktığında henüz profesyonel futbolcu bile değildi.

2015'teki draftta birinci sıradan seçildi. Bu ilk sezonunda attığı 17 golle çaylak sezonunda en çok gol atan futbolcu olarak MLS tarihine geçti.

Futbol felsefesini, aynı zamanda büyük bir hayranı olduğu Bob Marley'in "Futbol tamamen kendine özgü bir evren. Oynamak için yetenekli olmalısınız. Futbol özgürlüktür" sözleriyle özetliyor.

En az futbol kadar basketbolu da seviyor. Orlando Magic'in tüm maçlarına giden Cyle Larin'in Akatlar'da Beşiktaş'ı da yalnız bırakmaması bekleniyor.

Taraftarlarla ilişkisine büyük önem veren bir futbolcu... Her maçtan sonra tribünlere gidip seyircilerle buluşuyor, tokalaşıyor, imza dağıtıyor.

'Büyük takımda rahatlıkla oynar'

Aktif futbolculuk kariyerini kısa süre önce noktalayan dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız Kaka, Orlando City'den eski takım arkadaşı Cyle Larin hakkında övgü dolu ifadeler kullanmıştı.

Kaka, "Cyle Larin çok iyi bir futbolcu. Üçüncü sezonunda bize çok önemli katkıları oldu. Avrupa'da büyük bir takımda rahatlıkla oynayabileceğini düşünüyorum. Bu yüzden oraya gitmesi beni şaşırtmaz" diyerek, Larin'e duyduğu güveni dile getirmişti.

45: Orlando City'de 3 sezon forma giyen Cyle Larin 89 maçta 45 gole imza attı. Larin, Kanada Milli Takımı'nda ise 20 karşılaşmada 4 kez rakip fileleri havalandırdı.

Kaynak: Skorer

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement