Olimpiyat Yıldızları Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt İsmail Akçay ile Buluştu - Son Dakika
Spor

Olimpiyat Yıldızları Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt İsmail Akçay ile Buluştu

Olimpiyat Yıldızları Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt İsmail Akçay ile Buluştu

Londra Olimpiyatlarında elde ettikleri başarı ile herkese büyük bir gurur yaşatan Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt, Balıkesir'de Türk ve dünya atletizminin yaşayan efsanelerinden biri olan İsmail Akçay ile buluştu.

09.09.2012 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Londra Olimpiyatlarında elde ettikleri başarı ile herkese büyük bir gurur yaşatan Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt, Balıkesir'de Türk ve dünya atletizminin yaşayan efsanelerinden biri olan İsmail Akçay ile buluştu. Şampiyon atletler, Balıkesir'de dördüncüsü düzenlenen İsmail Akçay Yarı Maraton Koşusuna katılarak atletizmin duayenine destek oldular.

Balıkesir'de her yıl şehrin kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geleneksel hale getirilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından da desteklenen İsmail Akçay Yarı Maraton Koşusunun 4.'sü renkli görüntülere sahne oldu. Londra Olimpiyatları'nda atletizm kadınlar 1500 metrede Olimpiyat Şampiyonu olan Aslı Çakır Alptekin ve 100 metre engelli seçmelerinde 12.70'lik derecesiyle serisini birinci sırada bitirerek yarı finale yükselen ve finalde beşinci olan milli atlet Nevin Yanıt ile atletizm erkeklerde Türkiye ve Avrupa şampiyonu olan Halil Akkaş Balıkesir'e gelerek İsmail Akçay ve adına düzenlenen maratona katılan atletlere moral verdi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin de katıldığı 21 kilometrelik maratonun startını Vali Yardımcısı Nusret Şahin verdi. Büyük erkeklerde Etiyopyalı atlet Biruk Getachew Demie 1.06.33'lük derecesi ile birinci oldu. Milli atletler Hasan Pak (Erzurum) 1.06.43 ile ikinci ve Sercan Kaya (Erzincan) 1.07.58'lik derece ile üçüncü oldu. Bayanlarda ise milli atlet Mehtap Sığmaz (Eskişehir) 1.19.34'lük derece ile birinci olurken, Londra Olimpiyatları'nda maratonda Türkiye'yi temsil eden Bahar Doğan (İstanbul) 1.2.48'lik derece ile ikinci ve Süheyla Adıyaman (Van) 1.24.07 ile üçüncü oldu. Dereceye girenlerin ödüllerini Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Belediye Başkan yardımcısı Ali Öztozlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan ile Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır Alptekin, yine Olimpiyatlarda başarıyla yarışan Nevin Yanıt ve milli atlet Halil Akkaş verdi.

Efsane maratoncu eski milli atlet İsmail Akçay, bu mutlu gününde davetini kırmayıp Balıkesir'e gelerek vefa örneği gösteren Aslı Çakır ve Nevin Yanıt ile Federasyon Başkanı Mehmet Terzi'ye, kendisini son derece mutlu ettiklerini söyleyerek teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Olimpiyat Yıldızları Aslı Çakır Alptekin ve Nevin Yanıt İsmail Akçay ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement