Özel- Gözde Sonsırma: Tüm Kupaları Yeniden Kazanmak İstiyorum - Son Dakika
Spor

Özel- Gözde Sonsırma: Tüm Kupaları Yeniden Kazanmak İstiyorum

Özel- Gözde Sonsırma: Tüm Kupaları Yeniden Kazanmak İstiyorum

Voleybolda “winner” kelimesinin anlam bulduğu isim Gözde Sonsırma, Eurosport.com Türkiye’nin sorularını yanıtladı.

08.03.2015 11:18

1 Dünya Kulüpler Şampiyonası, 2 Şampiyonlar Ligi, 1 Top Team Kupası, 1 Challenge Kupası, 4 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası, 73 maçlık yenilmezlik serisi ve çok daha fazlası... Kısaca voleybolun "winner" ismi Vakifbank oyuncusu Gözde Sonsırma ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Gözde, öncelikle tebrik ederiz, Fenerbahçe Grundig karşısında oldukça iyi bir oyun sergiledin ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldınız. Bu maç hakkında neler söylemek istersin?

İlk maç gerçekten kalitesi ve heyecanı cok yüksek bir maçtı. Bence iki takım da elinden gelen her şeyi yaptı fakat küçük farklarla maçı biz kazandık. Ama işimiz daha bitmedi Final Four’a kalmak için bir maçımız daha var. Perşembe günü varımızı, yoğumuzu her şeyimizi ortaya koyacağız. Hedefimiz tekrar Avrupa'da en iyi 4 takım arasına girebilmek.

Voleybol kariyerine bakacak olursak başlangıcından bugüne kadar Vakıfbank’tasın. Bunun sana avantaj ve dezavantajları neler oldu?

Kütahya'dan 13 yaşımda geldim buraya ve Vakıfbank'ta 16. senemi bitirdim artık. Avantajları elbette çok fazla burası benim ailem gibi. Vakıfbank ülkenin en büyük voleybol kulüplerinden birisi, bugüne kadar hem maddi hem manevi hiçbir zorlukla karşılaşmadım. Hayatımda ne kadar başarı kazandıysam buradaki insanlarla kazandım. Yeri geldi kulüpte çalışan Sabri dayımızı babamdan annemden daha fazla gördüm.

Dezavantaj olarak sadece şunu söyleyebilirim; insan biraz monotonlaşıyor, bugüne kadar bunu hissetmemiştim ama bu sene biraz bunun farkına vardım. Burada çok çok başarılı olduk, pek çok kupa kazandık. Farklı başarılar kazanma arzusu bu monotonluğu ortaya çıkarmış olabilir ama ben kulübümde çok mutluyum. İyi ki Kütahya'dan çıkıp buraya gelmişim.

Kariyerini Vakıfbank dışında sürdürmeyi hiç düşündün mü, bundan sonra seni başka bir formayla izleyebilir miyiz?

Bundan 7-8 sene kadar önce İtalya'da oynamayı çok istiyordum, voleybol orada çok üst düzeydeydi. Ama şimdi Türkiye'de voleybol inanılmaz bir seviyede ve yıllardır Vakıfbank'tayım burayı bırakmak aptallık gibi geliyor.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Özel- Gözde Sonsırma: Tüm Kupaları Yeniden Kazanmak İstiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement