Pekin Yandı! Milan Kazandı!... - Son Dakika
Spor

Pekin Yandı! Milan Kazandı!...

Pekin Yandı! Milan Kazandı!...

İtalya Serie A'nın son şampiyonu AC Milan ile İtalya Kupası'nın son sahibi Inter karşı karşıya geldi.

06.08.2011 18:00

İtalya Süper Kupası mücadelesinde, İtalya Serie A'nın son şampiyonu AC Milan ile İtalya Kupası'nın son sahibi Inter karşı karşıya geldi.

Pekin'deki Ulusal Stadyum'da dev çekişmeye sahne olan mücadele Milan'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılıklı ataklarla başlayan maçta ilk ciddi tehlike Milan'dan geldi ancak Brezilyalı yıldız Robinho topu filelerler buluşturamadı. Daha sonra oyunda üstünlüğü ele geçiren Inter, arka arkaya ataklarla Milan kalesinde gol aradı.

SNEIJDER'DEN NEFİS AÇILIŞ

Inter'in Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder kazanılan serbest vuruşta nefis bir gole imza attı. Başarılı oyuncu, 22. dakikada sol çaprazdan kullandığı frikikte kaleci Abbiati'yi mağlup ederek Inter'i 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

MILAN PATLADI

Maçtaki üstünlüğü ele geçirmek isteyen Milan'da Robinho, 60. dakikada sol çaprazdan Clarence Seedorf'a harika bir pas attı. Boş durumdaki Zlatan Ibrahimovic'e adeta al da at diyen Seedorf'un bu ikramı geri çevrilmedi. 1-1

Golün ardından Inter kalesini ablukaya alan Milan, 69. dakikada Kevin Prince Boateng ile bir gol daha buldu. Alexandre Pato'nun vuruşunda direkten dönen topu tamamlayan Ganalı oyuncu, takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

Son 15 dakikada Inter, AC Milan kalesinde gol arasa da başarılı olamadı. 83. dakikada Samuel Eto'o, 84. dakikada da Andre Ranocchia müsait durumda topu filelere gönderemedi. Uzatma dakikalarının son anlarında Eto'onun filelere gönderdiği top ofsayta takıldı.

ÖZLEM DİNDİ

İtalya Süper Kupası'nı 1988, 1992, 1993, 1994 ve 2004 yılları arasında müzesine götüren AC Milan, 7 senelik aranın ardından bu kupaya yeniden uzanmanın sevincini yaşadı.

İlk 11'ler;

AC Milan: Christian Abbiati, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta, Thiago Silva, Mark van Bommel, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Ignazio Abate, Kevin Prince Boateng, Zlatan Ibrahimovic, Robinho

Inter: Julio Cesar, Javier Zanetti, Andrea Ranocchia, Walter Samuel, Cristian Chivu, Dejan Stankovic, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Ricardo Alvarez, Joel Obi, Samuel Eto'o

%%EMBEDVIDEO_558%%

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Pekin Yandı! Milan Kazandı!... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement