Pınar Karşıyaka Eurocup'ta Galibiyetle Başladı - Son Dakika
Spor

Pınar Karşıyaka Eurocup'ta Galibiyetle Başladı

Pınar Karşıyaka Eurocup\'ta Galibiyetle Başladı

Thy Euroleague'den elendikten sonra Avrupa macerasına 2'nci turdan itiberen Eurocup'ta devam eden Pınar Karşıyaka, K Grubu'ndaki ilk sınavında konuk ettiği Trabzonspor Medical Park'ı 81-68 yenerek taraftarının gönlünü aldı.

07.01.2016 13:36

Thy Euroleague'den elendikten sonra Avrupa macerasına 2'nci turdan itiberen Eurocup'ta devam eden Pınar Karşıyaka, K Grubu'ndaki ilk sınavında konuk ettiği Trabzonspor Medical Park'ı 81-68 yenerek taraftarının gönlünü aldı. Geçen yıl çeyrek final oynadığı Eurocup'ta bu kez yarı finali hedefleyen Pınar Karşıyaka'da Antrenör Ufuk Sarıca, güçlü bir rakibe karşı 13 sayı farkla alınan galibiyetin gruptan çıkma adına önemli olduğunu ifade etti. Maçın kontrolünü baştan sona ellerinde tuttuklarını, tempolu ve akıcı basketbol oynadıklarını kaydeden Sarıca, "Justin Carter ve Kerem'in sakatlıkları galibiyet sevincimizi gölgeledi. Sezon başından beri eksikler nedeniyle tam takım olamadık. Takviyeye ihtiyacımız var. İlerleyen süreçte daha iyi yerlerde olacağız" dedi.

Gruptaki diğer karşılaşmada iki İtalya ekibinden Dolomiti Energia Trento, Grissin Bon Reggio Emilia'yı 82-63 yendi. İkinci randevusunda 13 Ocak'ta Grissin Bon Reggio Emilia'ya konuk olacak Pınar Karşıyaka, grupta ilk ikiye girip, Top 16'ya kalmak istiyor. Pınar Karşıyaka'da dizinde ağrıları olan Justin Carter ile ayak bileği burkulan Kerem'in ligde pazar günü İzmir'de Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'la oynanacak ilk yarının son karşılaşmasında forma giyip giyemeyeceği yarın netleşecek.

Yeşil kırmızılılarda tedavisi devam eden Palacios'un oynaması zor. Oyun kurucu arayışlarını sürdüren yönetim, ABD'li Casper Ware transferini aksıya aldı. Çin'de forma giydiği Tianjin Ronggang takımından alacağı olan Ware'i kulübünün bırakmadığı öğrenildi.

WRİGHT HIZ KESMEDİ

Pınar Karşıyaka'nın yeni transferi Bracey Wright, ligde olduğu gibi Avrupa'da da takımını sırtlıyor. Ligde 4 maçta 13 sayı, 3.5 asist, 3.2 ribaund ortalamaları ile oynayan ABD'li şutör, Eurocup'ta Trabzonspor Medical Park potasına 23 sayı bırakarak yıldızlaştı. Maçın en skorer oyuncusu olan Wright'ın yanı sıra 16 sayı kaydeden Kenan Sipahi de alkış toplayan isimler arasında yer aldı.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Pınar Karşıyaka Eurocup'ta Galibiyetle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement