Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Spor

Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi Açıldı

Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi Açıldı

Muratpaşa Belediyesi, 1988 yılında Antalya’ya Kırkpınar’da ilk altın kemeri kazandıran Recep Gürbüz’ün adını, güreş eğitim merkezi ile yaşattı.

11.12.2015 13:21

Muratpaşa Belediyesi, 1988 yılında Antalya'ya Kırkpınar'da ilk altın kemeri kazandıran Recep Gürbüz'ün adını, güreş eğitim merkezi ile yaşattı.

Muratpaşa Belediyesi tarafından Kızıltoprak Mahallesin'de yapımı tamamlanan Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi hizmete açıldı. Açılışa Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefsi Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Kırkpınar altın Kemerli güreşçiler Orhan Okulu, Recep Gürbüz'ün oğlu Ali Gürbüz, eşi Hatice Gürbüz ve davetliler katıldı.

Recep Gürbüz Eğitim Merkezi'nin açılışında konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bir yılda 4 spor salonu yaptıklarını söyledi. Uysal, "Burada Türkiye'nin en gelişmiş güreş spor merkezini açtık. Bunu tamamen kendi olanaklarımızla yaptık. Yerel olmadan, asla evrensel olamazsınız. Yerel kültür değerlerini klasikleştirmeden, onları insanlık kültürünün bir parçası haline getirmeden, asla dünyadaki diğer kavramlarla aranızda bağ kuramazsınız. Herkes aynı şeyleri yemekte, aynı şeyleri giyiyor. Bu iyi bir şey değil. Dünyada herkes sevgide kardeşlikte buluşsun" diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Recep Gürbüz'ün 2011, 2012 ve 2013 yıllarındaki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde üst üste başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olmuş ancak, doping kullanması nedeniyle 2 yıl güreşten men cezası alan oğlu Ali Gürbüz, spor tesisinin hizmete açılmasından dolayı Belediye Başkanı Ümit Uysal'a teşekkür etti. Ali Gürbüz, "İnşallah tesisimizde Antalya'mıza nice şampiyonlar yetiştireceğiz. Başarıları daha ileri seviyeye taşıyacağız" dedi.

Ali Gürbüz'e ve annesine, Ümit Uysal tarafından çiçek ve plaket verildi. Açılış törenin ardından Belediye Başkanı Ümit Uysal ve beraberindeki heyet kırmızı kurdele keserek Recep Gürbüz Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Daha sonra Ümit Uysal spor tesisiniz gezerek incelemelerde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Recep Gürbüz Güreş Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement