Şanlı: "Avrupa'yı Titreteceğiz" - Son Dakika
Spor

Şanlı: "Avrupa'yı Titreteceğiz"

Şanlı: "Avrupa\'yı Titreteceğiz"

A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, 1-6 Nisan tarihleri arasında Finlandiya'da düzenlenecek olan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak istediklerini söyledi.

22.03.2014 10:46

A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, 1-6 Nisan tarihleri arasında Finlandiya'da düzenlenecek olan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak istediklerini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nde hazırlıklarını sürdüren A Milli Serbest Güreş Takımı, Finlandiya'nın Vantaa şehrinde organize edilecek Avrupa Şampiyonası öncesinde teknik direktör Yüksel Şanlı yönetiminde çalışmalarına devam ediyor.

"TAKIMIMIZI OLUŞTURDUK"

Milli güreşçilerin son durumu hakkında açıklamalarda bulunan A Milli Serbest Güreş Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, Avrupa Şampiyonası'ndan önce 3. hazırlık kampını yaptıklarını hatırlatarak, "Bir önceki hazırlık kampını Elmadağ'da, Amerika A Milli Serbest Güreş Takımı ile birlikte gerçekleştirdik. Onların takımlarında iki tane Olimpiyat Şampiyonu vardı ve bizim sporcularımızın gelişimi açısından çok olumlu oldu. A Milli Serbest Güreş Takımı olarak Yaşar Doğu Turnuvası'nda, Bulgaristan'da ve Belarus'ta başarılı sonuçlar elde ettik. Bu turnuvalar sonucunda Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek takımımızı oluşturduk" dedi.

"PERFORMANSIMIZ İLE AVRUPA'YI TİTRETECEĞİZ"

Şanlı, 30 Mart Pazar günü Finlandiya'ya gideceklerini belirterek, "Bir önceki sene düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Taha Akgül altın madalya, Yakup Gör gümüş madalya, Sezer Akgül ise bronz madalya kazanmışlardı. Takım klasmanında ise dördüncü olmuştuk. Oradaki hedefimiz, geçtiğimiz sene elde ettiğimiz başarının üzerine çıkmak. Madalya sayımızı arttırmak ve takım halinde ilk 3 içerisinde yer almak istiyoruz. Kısacası Finlandiya'da sergileyeceğimiz performans ile Avrupa'yı titreteceğiz" diye konuştu.

"GENÇ SPORCULARI OLİMPİYATLARDA MİNDERE ÇIKARACAĞIZ"

Amerika'nın Los Angeles kentinde düzenlenen Dünya Kupası'nda genç bir takımla mücadele ettiklerini vurgulayan Şanlı, "Bu sporculara güvendiği için Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'ya teşekkür ediyorum. Başkanımızın desteği olmaz ise biz bu başarıları elde edemeyiz. Dünya Kupası'na götürdüğümüz sporcularımızı, 2016 ve 2020 Olimpiyatları'nda mindere çıkarmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ELMADAĞ TESİSLERİ BİZİM EVİMİZ OLDU"

Şanlı, Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri'nin evleri gibi olduğunu ifade ederek, "Serbest Güreş Takımı'nda yer alan sporcularımız, kendilerini evlerindeki gibi rahat ve mutlu hissediyor. Bu tesisi Türk güreşine kazandırdığı için Başkanımız Hamza Yerlikaya'ya minnettarız ve bu tür kazanımların devamını bekliyoruz" dedi.

Finlandiya'da gerçekleştirilecek Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Serbest Güreş Takımı'nda yer alan sporcular ise şu şekilde:

"Sezer Akgül (57 Kilo), Recep Münir Aktaş (61 Kilo), Servet Coşkun (65 Kilo), Yakup Gör (70 Kilo), Soner Demirtaş (74 Kilo), Fırat Binici (86 Kilo), Rıza Yıldırım (97 Kilo), Taha Akgül (125 Kilo)." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şanlı: 'Avrupa'yı Titreteceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement