Semih Şentürk: "Kimsenin Küsmeye Hakkı Yok" - Son Dakika
Spor

Semih Şentürk: "Kimsenin Küsmeye Hakkı Yok"

Semih Şentürk: "Kimsenin Küsmeye Hakkı Yok"

SEMİH ŞENTÜRK: "KİMSENİN KÜSMEYE HAKKI YOK"

30.03.2011 15:59

SEMİH ŞENTÜRK: "KİMSENİN KÜSMEYE HAKKI YOK"

"AVUSTURYA'YA KARŞI İYİ OYNAMADIK AMA KAZANDIK"

"BURSASPOR MAÇINDA REHAVETE KAPILMAMALIYIZ"

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-DHA

Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Semih Şentürk, Avusturya maçında oyuna sonradan girmesini yadırgamadığını, sonuçta bunun bir teknik adam tercihi olduğunu belirterek, aynı şeyin Fenerbahçe için de geçerli olduğunu söyledi.

Semih Şentürk, FM bandı 97.0 frekansından yayın yapan Fenerbahçe Kulübü'nün resmi radyosunda Orkun Yazgan ve Fatih Demirkol tarafından hazırlanıp sunulan

'2'de 1' programına telefonla bağlanarak açıklamalar yaptı.

İlk olarak Avusturya maçını değerlendiren Semih Şentürk, "Sonuçta kazanmamız gereken bir maçtı. Hem kendi adımıza hem de ülkemiz adına kazandığımıza çok sevindik. Bana göre ya tamam ya devam maçıydı. Buradan alınacak kötü bir sonuç bizim hayallerimizi sona erdirecekti. Arkadaşlarla bunu konuştuk. Burada bir başlangıç olacağını konuştuk ve o mantaliteyle sahaya açıktık. Çok çok da iyi oynamamamıza rağmen kazanmasını bildik" dedi.

Milli Takımdaki 24 futbolcun da değerli oyuncular olduğunu belirten Semih Şentürk, hiçbir futbolcunun yedek kaldığından dolayı küsmeye hakkının olmadığını ifade etti.

Basında, oyuna sonradan girmesi ve Milli Takımda direk oynaması yolunda yapılan yorumlar hatırlatıldığında ise Semih, "Herkes, her futbolcu oynamak ister. Ben de oynamak isterim. Ancak bu bir hoca tercihi. Fenerbahçe'de de olsun Milli Takımda da olsun; bu böyle. Tabii milli gurur, milli forma daha başka oluyor. Ancak kimsenin küsme gibi bir lüksü yok. Biz milli formayla ülkemizi temsil ediyoruz. Oradaki 24 futbolcu da değerli futbolcular. Takımlarında oynasınlar ya da oynamasınlar, hepsi değerli futbolcular. Milli Takımda bir gençleştirmeye gidildi. Servet'ten başka 30 yaşından büyük futbolcu yoktu. Tüm genç oyunculardı. Almanya'da gelen gençler Mehmet Ekici, Cenk Tosun olsun, birlikte oynayarak gelecekte daha iyi bir takım olacaklar. Alttan iyi futbolcular geliyor" diye konuştu. Espriyle karışık, kendisine de hala 'Genç Semih' dendiğini hatırlatılması üzerine semih Şentürk, "Fizik olarak genç kalayım da; genç olmak farklı anlaşılmasın" dedi.

"REHAVETE KAPILMAMALIYIZ"

Fenerbahçe'nin Bursaspor ile hafta sonu oynayacağı maça da değinen Semih Şentürk, "İyi bir hava yakaladık. Evimizde oynuyoruz. Arkadaşlarımızla uzun süredir görüşemiyorduk. Tüm takım buluşacağız. Ama ben özel izinle İzmir'deyim onlarla ancak yarın buluşacağım. Böyle galibiyetler aldıktan sonra böyle aralar iyi olmuyor. Bursa maçı zor maç, Geçen senenin şampiyonu ve son haftalarda aldığı sonuçlarla geriye düştüler. Sonuçta tehlikeli bir takım. 1-2 oyuncuları eksik ama bizim bundan dolayı hiç rehavete girmemiz lazım. Fenerbahçe'nin müthiş taraftar desteğiyle, Pazar akşamı galibiyet serisine devam etmeliyiz" dedi.

"EKSTRA ÇALIŞMAYI SEVİYORUM"

Antrenmanlardan sonra sahada kalarak özel çalışmalar yapmayı, kalecilere şut atmayı sevdiğini söyleyen Semih Şentürk, "Yedek kaleciler Mert, Ertuğrul, Serkan olsun, sağ olsunlar kalıyorlar ve çalışıyoruz. İdmanlardan sonra çalışmayı seviyorum. Bu bana maçlarda çok şey kazandırıyor. Ben forvet oyuncusu olduğum için gol atmam lazım. Bunun için de düzgün vuruş yapmak gerekiyor. Bunu da idmanlardan sonra, haftada 3-4 gün yapmaya çalışıyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Semih Şentürk: 'Kimsenin Küsmeye Hakkı Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement