Sergey Makarov Sözleşmeyi İmzaladı - Son Dakika
Spor

Sergey Makarov Sözleşmeyi İmzaladı

Sergey Makarov Sözleşmeyi İmzaladı

Atletizm Federasyonu, milli ciritçi Fatih Avan'ın birlikte çalıştığı, dünya şampiyonu Sergey Makarov ile anlaştı.

29.03.2013 11:21  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atletizm Federasyonu, milli ciritçi Fatih Avan'ın 6 aydır birlikte çalıştığı, dünya şampiyonu Rus ciritçi Sergey Makarov ile sözleşme imzaladı.

Federasyonda yapılan imza töreninde, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, milli sporcu Fatih Avan ve antrenörü Sergey Makarov hazır bulundu.

Terzi, burada yaptığı konuşmada, Fatih Avan'ın son 2-3 yıldır 85 metrenin üzerinde atışlar yaptığını belirterek, "Sporcumuzun bu atışları daha ilerilere götürebilmesi için dünya şampiyonu ve olimpiyat üçüncüsü Makarov ile bir yıllık sözleşme imzaladık. Sözleşme bittikten sonra yenilenebilecek" dedi.

Makarov ile yapılan sözleşmeyle dünyadaki yeni tekniklerin ve bilgilerin Türkiye'ye getirilmesi açısından önemine değinen Mehmet Terzi, "Önlerindeki ilk sınav, bu yaz Moskova'da düzenlenecek Dünya Atletizm Şampiyonası. Fatih'in, son şampiyonu olduğu Akdeniz Oyunları'nda da iyi dereceler atmasını bekliyoruz. Ayrıca Fatih bu yıl Süper Lig'de de yarışacak. Bu sezon onlar açısından çok yoğun olacak" diye konuştu.

Avan ve Makarov'un, birbirlerini tanımak için Portekiz, Moskova ve Soçi'de 6 aylık ön çalışma yaptıklarını ifade eden Terzi, "Şu da bir avantaj, Fatih'in ayarında veya ondan daha iyi ciritçilerden oluşan bir ekiple çalışıyorlar. Federasyon olarak Fatih'in en iyi antrenörlerle, en iyi ortamlarda çalışabilmesi için bütün desteğimizi vereceğiz. Bizim için de Fatih için de asıl hedef, 2016 Rio Olimpiyatları" ifadelerini kullandı.

Sergey Makarov da Avan'ı çalıştırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendisine ve Türkiye'ye karşı aldığı bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sergey Makarov Sözleşmeyi İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement