Şike Davasında 6 Tahliye Kararı - Son Dakika
Spor

Şike Davasında 6 Tahliye Kararı

Şike Davasında 6 Tahliye Kararı

Futbolda Şike iddiası davasında mahkeme heyeti 6 sanığın tahliyesine karar verdi.

30.03.2012 23:27  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen "Futbolda Şike! iddiası davasında mahkeme heyeti 6 sanığın tahliyesine karar verdi. Kararın ardından adliye dışında bekleyen bir grup taraftar, polise taş ve boş bira şişeleri ile saldırdı. Bir polisin hafif şekilde yaralandığı olayda 3 gösterici gözaltına alındı.

İstanbul 16. Ağır Ceza mahkemesinde bugün devam edilen davada sanık ve avukatların talepleri alınmıştı. Taleplerin ardından duruşmaya ara veren Mahkeme heyeti yaklaşık 4 saat süren aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdullah Eker, Abdullah Karakuz, Selim Kımıl, Hakan Karaahmet, Talat Emre Koçak ve Abdullah Başak'ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti cezaevinde kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Sami Dinç, Haldun Şenman, Tamer Yelkovan, Yusuf Turanlı ve Bülent İbrahim İşçen'in üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, yasal yaptırımı, fiziki takip tutanakları, dosyada yer alan sanık ifadeleri ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların devam etmesinden ötürü tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti ayrıca TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Abdullah Avcı, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener, TFF Eski Yöneticileri Levent Kızıl, Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı'nın da aralarında bulunduğu 21 isminde tanık olarak bir dahaki celsede hazır olmalarına karar verdi.

Mahkeme heyeti TFF,

Bucaspor, Altayspor'un müdahillik taleplerini suçtan zarar görme ihtimaline binan kabul ederken Spor yorumcusu Erman Toroğlu ve Ali Kemal İskenderoğlu'na velayeten babası Emrullah İskenderoğlu'nun müdahillik talebini ise suçtan doğrudan zarar görmediklerinden müdahillik taleplerinin reddine karar verdi.

Mahkeme heyeti, dosyada yer alan "Taraftar" kod isimli gizli tanığın ise davanın görüleceği 3 Mayıs günü hazır edilmesine karar verirken yurtdışında futbol hayatına devam eden Emenual Emenike'nin talimatla ifadesinin alınması için Rusya Adli makamlarına yazı yazılmasına kara verdi.

Mahkeme heyeti, talimat mahkemesinde duruşmaya katılarak ifade vereceğini belirten sanıklardan Aykut Aydın'ın 4 gün boyunca devam eden duruşmalara katılmadığından hakkında zorla getirme kararı çıkarttı. Mahkeme heyeti duruşmayı 30 Nisan 3 ve 4 Mayısta devam edilmek üzere erteledi.

Öte yandan adliye dışında bekleyen bir grup taraftar, mahkemenin verdiği karara tepki göstererek polise taş ve şişelerle saldırdı. Çıkan olayda bir polis omzundan aldığı darbeyle hafif şekilde yaralandı. Grup içerisinde polise saldırdığı tespit edilen 3 şüpheli de gözaltına alındı.

(YM-SK-AS-MFS-MFS-S)

30.03.2012 23: 07: 06 TSI

NNNN - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Şike Davasında 6 Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement