Sivasspor-Gençlerbirliği Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Sivasspor-Gençlerbirliği Maçının Ardından

Sivasspor-Gençlerbirliği Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 29.haftasında Sivasspor-Gençlerbirliği arasında oynan karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

13.04.2013 00:09

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Sivasspor-Gençlerbirliği arasında oynan karşılaşma karşılıklı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay istedikleri futbolu sahaya yansıtamadıklarını belirterek, "Akhisar maçına eksik gitmiştik. Bugünde eksik oyuncularla çıktık. İlk yarı istediğimiz şeyleri yapamadık. Çalıştığımız yerden gol yiyince oyun düzenimiz bozuldu. İkinci yarı değişiklikler ve oyuna girenlerle biraz daha iyi oynadık ve istediğimiz şeyler oldu. Gerekli baskıyı kurup pozisyonları bulduk ve sadece birini değerlendirdik. Takımın ikinci yarıdaki oyunu ve mücadelesinden çok memnunum. Taraftarlarımızın bir bütün halinde takımı desteklemelerini bekliyoruz. Çatlak seslerin çıkmaması gerekiyor. Önümüzde çok önemli Trabzon maçı var. Bu maçı avantajlı bitirdiğimizde belki Sivas tarihinde ilk kez final oynayacak. Taraftarların desteğine ihtiyacımız var, ama çatlak sesler çıkaranlara değil. İlk yarıdaki oyundan memnun değilim. İkinci yarıdaki takımın gayret ve isteğinden çok memnunum, gönül isterdi ki 3 puan alalım ama 1-0'den gelerek beraberliği almak başarıdır. Bundan sonra önemli olan Trabzon maçı ve ligdeki Kayseri maçı " dedi.

Kaptan Uğur Kavuk ise, yedikleri golden sonra dirençlerinin kırıldığını söyleyerek, "Yediğimiz golden sonra biraz direncimiz kırıldı. Tekrar baskı kurmaya çalıştık tehlikeli ataklarda yedik. Pozisyonları engellemesini de bildik. Ondan sonra yapacak bir şey yoktu kazanmak için sahaya çıktık.

Önde baskı kurmaya çalıştık bir tane gol bulduk ikinciyi bulamadık bir iki tane daha pozisyonumuz vardı değerlendiremedik. Hakem Tosic'i atmadı belki oyunun kırılma noktası daha baskı kurup gol atabilirdik yine hakem hatası oldu. Yapacak bir şey yok önümüzdeki kupa maçına hazırlanacağız ve ligde de bir iki galibiyet alıp bulunduğumuz yerden kurtulmak istiyoruz" dedi.

Adem Koçak ve Ziya Erdal, maça kötü başladıklarını ve erken gol yediklerini belirterek, ikinci yarıda kazanmak için sahaya çıktıklarını ve önde baskı ile gol bulmayı hedeflediklerini ve bunu başardıklarını dile getirdiler. İkinci golü bulmak için uğraştıklarını belirten futbolcular, kazanamadıkları için üzgün olduklarını, ama en azından maçı kaybetmedikleri için alınan 1 puanın önemli olduğunu belirttiler

GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa çok eksikle mücadele ettiklerini anlatarak, "Fizik gücü ön plana çıkan bir karşılaşma oldu. Rakibin önceki maçlarını da analiz ettik. Trabzon ve Ordu maçları bir örnekti. Son haftalardaki en iyi oyunlarımızı oynadık. Golü de iyi zamanda bulduk. Golden sonra da iyi fırsatlar bulduk. Sakatlıktan dolayı değişiklik yapmak zorunda kaldık. Zaten sakatlıktan dolayı buraya 4 eksikle gelmiştik. İkinci yarı Sivas'ın hücum ağırlıklı oynamasını bekliyorduk. 5'li ofansif ile uzun top kullanarak ikinci yarıya başlardılar. Yakaladığımız önemli pozisyonlar oldu, ama etkili vuruşlar yapamadık. Oysa bunu yapabilecek beceriye sahip oyuncularımız vardı. Kalecimiz bugün iyiydi, ama sadece bir şansızlık yaşadı. Çok fazla pozisyon verdiğimiz düşünmüyorum. Geriye düşen takımların kaybetme riski olmuyor. Kalecimiz hatalı gol yedi, ama genç bir kaleci ve kendisinden memnunum. Süper Lig'de iyi bir kaleci olacağının sinyallerini verdi. Buradan 3 puan alsak daha mutlu olacaktık ama kaybetmemek de bugün için çok önemli" dedi.

Gençlerbirliği oyuncuları Doğa Kaya ve Artun Akçakın ise ilk devre 10 dakika dışında iyi oynadıklarını, ikinci yarıda Sivasspor'un daha etkili olduğunu, kendilerinin ise yakaladıkları kontra atakları değerlendiremeyince beraberliğe razı olduklarını önlerinde oynayacakları Fenerbahçe maçından puan veya puanlar hedeflediklerini belirttiler. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Sivasspor-Gençlerbirliği Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement