Sivasspor'un kaptanı Ziya Erdal, şampiyonluğa inanıyor Açıklaması - Son Dakika
Spor

Sivasspor'un kaptanı Ziya Erdal, şampiyonluğa inanıyor Açıklaması

Sivasspor\'un kaptanı Ziya Erdal, şampiyonluğa inanıyor Açıklaması

Demir Grup Sivasspor'un takım kaptanı Ziya Erdal, kırmızı-beyazlı ekibin sezon sonunda şampiyon olacağına inandıklarını söyledi.

03.01.2020 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demir Grup Sivasspor'un takım kaptanı Ziya Erdal, kırmızı-beyazlı ekibin sezon sonunda şampiyon olacağına inandıklarını söyledi.

Ligin ilk yarısını 37 puanla lider tamamlayan Sivasspor'un kaptanlarından sol bek Ziya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezona eksik bir kadroyla başlamalarına rağmen iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti.

Ziya, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın ve yönetimin yaptığı isabetli transferlerle iyi bir takım oluşturduklarını vurgulayarak, "İyi çalıştık. Çok geniş bir kadromuz olmadı. Bunun zaman zaman sıkıntısını çektik ama ilk yarıyı belki kimsenin tahmin edemeyeceği bir yerde bitirdik." dedi.

Ligin ilk yarısında 30 puan hedefi koyduklarını anlatan Ziya, "Maçlar oynadıkça, haftalar ilerledikçe, kazanmaya başlayıp güvenimiz de gelince ilk yarıyı lider bitirdik. Şu anda sadece ilk yarının lideriyiz ama ikinci yarı daha zorlu geçecek. Onun için lig, ikinci yarı yeni başlıyor." diye konuştu.

"Takımımızı şampiyon olan takıma benzetiyorum"

Ziya, kırmızı-beyazlı ekipteki arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Şu anda takım içinde 10 yılda yakalanacak bir ortama sahibiz. Bunları oluşturmak için bir çaba sarf etmiyorsun. Bunlar gelen arkadaşlarımızın, eskiden takımda bulunan arkadaşlarımızın iyi niyetinden oluyor. Takıma gelen arkadaşlara yardımcı olduk. Takımı TFF 1. Lig'de şampiyon olan takıma benzetiyorum, aynı ortam var. Lig başında yönetim ve hocamıza söyledim, nitekim de bunun sonuçlarını gördük. Takımda bulunan yabancı arkadaşlarımız çok iyi ve karakterli insanlar. Oynayan, oynamayan hiç kimse sorun çıkarmadı. Bu takımın daha fazla galibiyet alabilmesi için her şeylerini verdiler. İyi bir ortam var, arkadaşlığımız gerçekten çok iyi, çünkü beraber çok vakit geçiriyoruz. Bu da takıma olumlu yönde yansıyor."

Teknik direktör Rıza Çalımbay ile daha önce de birlikte çalıştığını ve başarılı teknik adamın şehrin ve kulübün yapısını çok iyi bildiğini ifade eden Ziya Erdal, Çalımbay'ın takıma çok önemli şeyler öğrettiğine dikkati çekti.

Ziya, çalışmayı seven bir oyuncu grubuna sahip olduklarını, bunun da Çalımbay'ın işini kolaylaştırdığına işaret ederek, "Hocamız sezon başında ilk 5 hedefi koymuştu, şu anda lideriz. İnşallah böyle devam eder, ona layık oluruz." açıklamasında bulundu.

"70 puan yaparsak şampiyon olacağız"

Sivasspor'un 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında şampiyonluğa oynadığında kendisinin kırmızı-beyazlı takımın PAF takımında forma giydiğini ve A Takım ile kampa gittiğini anımsatan kaptan Ziya Erdal, "O ortamı da biliyorum. Şu anda da takım kaptanıyım bu ortamda da bulundum. Şehri böyle heyecanlandırmak bizi de heyecanlandırıyor." dedi.

Ziya, taraftarı güldürdükleri için mutlu olduklarını belirterek, "Sanki bu defa daha bir inanmışlık, daha bir gayret var. Neden bu sene olmasın, 10 yıl önceki şampiyonluk yarışında da herkes 'gidemez' dedi. Bu sene 70 puan yaparsak şampiyon olacağız. Neden olmasın, çalışırsak performansımız böyle devam ederse taraftarımız da bizim yanımızda olmaya devam ederse inşallah sene sonunda o arzu edilen şampiyonluğu getiririz." ifadelerini kullandı.

"Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz"

Ligin ikinci yarıda daha çekişmeli olacağına dikkati çeken Ziya, kümede kalma, şampiyonluk ve Avrupa kupalarına katılma mücadelesinin çetin geçeceğini söyledi.

Ziya Erdal, ikinci yarının daha zorlu olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz bir yandan da kupada devam ediyoruz. Sonuçta çok geniş bir kadromuz yok. Tabii ikinci yarı takviyeler gelecek. Kupada ve ligde bu armayı layık olduğu yere taşımaya çalışacağız. Futbol bu, sonuçta her şey olabilir ama biz elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Sonuna kadar bulunduğumuz bu konumu hak ettiğimizi göstereceğiz. Olur veya olmaz, taraftarlarımız emin olsun o mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. İnşallah sevinen taraf biz oluruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Sivasspor'un kaptanı Ziya Erdal, şampiyonluğa inanıyor Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement