Son Dakika: Olimpiyatlarda tarihi başarı! Tokyo 2020'de Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından Busenaz Sürmeneli de finalde - Son Dakika
Spor

Son Dakika: Olimpiyatlarda tarihi başarı! Tokyo 2020'de Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından Busenaz Sürmeneli de finalde

Son dakika: Olimpiyatlarda ringe çıkan ilk kadın boksör olan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Buse Naz Çakıroğlu kadınlar 51 kiloda finale yükselen ilk Türk kadın boksör oldu. Çakıroğlu'nun ardından Busenaz Sürmeneli de 69 kiloyla finale yükseldi.

04.08.2021 08:18  Güncelleme: 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12. gününde boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale çıktı. Kokugikan Arena'da Buse Naz, Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'la karşılaştı.

OLDUKÇA İYİ PERFORMANS GÖSTERDİ

Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

SÜRMENELİ DE FİNALE ADINI YAZDIRDI

Kokugikan Arena'da Busenaz, Hindistan'dan Lovlina Borgohain'le ringe çıktı. Busenaz çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5'inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10'ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı.

SÜRMENELİ'NİN MÜSABAKASI 7 AĞUSTOS'TA

Busenaz'ın final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak. Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de izledi.

Son Dakika: Olimpiyatlarda tarihi başarı! Tokyo 2020\'de Buse Naz Çakıroğlu\'nun ardından Busenaz Sürmeneli de finalde

Son Dakika Spor Son Dakika: Olimpiyatlarda tarihi başarı! Tokyo 2020'de Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından Busenaz Sürmeneli de finalde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement