TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı, Fuchs Sports Türkiye'nin oldu - Son Dakika
Spor

TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı, Fuchs Sports Türkiye'nin oldu

TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı, Fuchs Sports Türkiye\'nin oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı için yapılan ihale sonucunda Lüksemburg merkezli Fuchs Sports Türkiye firmasıyla 5 yıllık anlaşma imzaladı.

12.10.2022 16:22  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı için yapılan ihale sonucunda Lüksemburg merkezli Fuchs Sports Türkiye firmasıyla 5 yıllık anlaşma imzaladı.

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakları için Fuchs Sports Türkiye firmasıyla 5 yıllık anlaşmaya imza attı. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde yapılan törene; TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF 1. Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Stratejik Planlama ve Yeni Proje Geliştirme Sorumlusu İbrahim Burkay, Başkan Vekilleri Murat Aksu, Alkın Kalkavan, Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Düşmez, İdil Karademirlidağ Suher, Ramazan Üçdan, Talat Papatya, Volkan Can, Murat Şahin, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Fuchs Group Associates Vekili Av. Emin Bozkurt ile TFF 2. Lig, TFF 3. Lig kulüp başkanları, teknik direktörler ve futbolcular katıldı.

Mehmet Büyükekşi: "TFF 2. Lig ve 3. Lig'i de değişimin, bu ilerlemenin parçası yapmak zorundayız"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk futbolunda yeni bir atılım, yeni bir hamle başlatmak için bu değişimi sadece üst liglerde yapmanın yeterli olmayacağını belirterek, "Türk futbolunun en önemli paydaşları arasında yer alan TFF 2. Lig ve 3. Lig'i de bu değişimin, bu ilerlemenin parçası yapmak zorundayız. Bunu başarabilmek için de önce kulüplerimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara bir çare bulmamız yeni bir kaynak yaratmamız gerekiyordu. Biz de federasyon olarak TFF 2. Lig ve 3. Lig'in yayın hakları için ihale açtık. İhaleyi kazanan firma da Fuchs Sports Türkiye oldu. Artık 5 yıl boyunca bu liglerimizin yayın hakları Fuchs Sports Türkiye'de olacak. Bu anlaşmayla hem bu liglerimizin maçlarını taraftarları ile buluşturma imkanı bulurken hem de 92 kulübümüze kalıcı bir gelir sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Kulüplerimiz kendilerine yeni sponsorlar bularak gelirlerini daha da artırtabilecek"

TFF 2. Lig ve 3. Lig karşılaşmalarının Fuchs Sports Türkiye tarafından yayınlanmasıyla bu liglerde mücadele eden 92 kulübün bilinirliği ve izlenirliğinin daha da artacağını kaydeden Mehmet Büyükekşi, "Böylece kulüplerimiz kendilerine yeni sponsorlar bularak gelirlerini daha da artırtabilecek. Karşılaşmalarının canlı olarak yayınlanmasıyla 2. ve 3. Lig'de oynayan oyuncuların vitrine çıkması daha kolay hale gelecek. Maç yayınları ile futbolcular daha motive olacak, genç ve yeni oyuncular kazanacağız. Böylece hem kulüplerimiz oyuncu satıp gelir sağlayacak hem de milli takımlarımız için geniş bir futbolcu seçme havuzu oluşacak. TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın ihalesi anlaşması illegal bahsin önlenmesi için de önemli bir adım olacak. Daha güvenli, daha şeffaf, daha zevkli bir lig, sponsorların ilgisini artıracak ve toplamda Türk futbolunun değerinin yükselmesine büyük katkı sağlayacak. Anlaşmanın ülkemize ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Emin Bozkurt: "Türk futboluna böylesine bir katkıda bulunmaktan çok mutluyum"

Fuchs Sport Associates Vekili Av. Emin Bozkurt ise, "Bildiğiniz üzere, TFF 2. Lig ve 3. Lig'de Şanlıurfaspor, Bursaspor, Eskişehirspor ve Kocaelispor gibi memleketimizin büyük ve köklü kulüplerinin mücadele ettiği herkesin malumu. Bunlar gibi büyük ve köklü kulüplerin mücadele ettiği organizasyonlara Fuchs Sports gibi uluslararası bir şirketin lige yatırım yaparak katkıda bulunması ülkemiz açısından sevindiricidir. Bu kapsamda Türk futbolunun sahip olduğu büyük potansiyelin bu anlaşmalar neticesinde açığa çıkması da bütün futbol paydaşlarının yararına olacaktır. Bu vesileyle Türk futboluna böylesine bir katkıda bulunmaktan çok mutlu ve gururlu olduğumu da ayrıca belirtmek isterim" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor TFF 2. Lig ve 3. Lig yayın hakkı, Fuchs Sports Türkiye'nin oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.


Advertisement