Timsah'ın Diğer Adı Sebastian Pinto: 0-1 - Son Dakika
Spor

Timsah'ın Diğer Adı Sebastian Pinto: 0-1

Timsah\'ın Diğer Adı Sebastian Pinto: 0-1

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta mücadelesinde Kayserispor'un Kadir Has Stadı'nda konuğu Bursaspor'du.

19.08.2012 22:00

Spor Toto Süper Lig'de ilk hafta mücadelesinde Kayserispor'un Kadir Has Stadı'nda konuğu Bursaspor'du. Konuk ekip 1-0 kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Maçın tek golünü 26'da Sebastian Pinto kaydetti. Bursaspor'da 80.dakikada Hakan Aslantaş 2.sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Geçtiğimiz sezon Kayserispor'u 3-0 ve 2-0 olmak üzere iki maçta da mağlup eden Bursaspor bu üstünlüğünü devam ettirdi. Kayserispor'da ilk yarıda futbolcuların hakem Barış Şimşek tepkisi vardı. Sol kanattan gelen ortada ceza sahası içinde Serdar Aziz'in eline çarpan top çok tartışıldı.

Geçen sezon devre arasında Bursaspor'a gelen Sebastian Pinto gollerine devam etti. Play-off dahil geçen yıl 9 gol kaydeden Şilili golcü maçta yine bitiriciliğini konuşturduğu ve beğeni topladı. Mücadelenin genelinde Bursaspor'un Kayserispor'a karşı üstünlüğü vardı. Oyunun son çeyreğinde ise Kayserispor bulduğu az sayıdaki net fırsatları değerlendiremedi.

Kayserispor'da ise maçın 50.dakikasında ise Zurab Khizanishvili altı pas üzerinde inanılmaz bir gol pozisyonunu harcayarak maça damgasını vurdu. Bursaspor'da ani gelişen Kayserispor atağında Cangele'yi çekerek durduran Hakan Aslantaş 80'de kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Kayserispor teknik direktörü Şota Arveledze, maçta 6 yeni transfere ilk 11'de görev verdi. Şota, Fenerbahçe'den transfer edilen kaleci Ertuğrul, sol bek Malik Fathi, Bobo, Mouche, Cleyton, ve Ömer Bayram'a ilk 11'de şans tanıdı. Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ise yeni transferleri ilk 11'de sahaya sürmedi.

İki takımın ilk 11'i şu şekildeydi; Kayserispor:  Ertuğrul, Nurettin, Zurab, Berkay, Malik Fathi, Ömer, Nunez, Okay, Cleyton, Mouche, Bobo Bursaspor: Carsson, Basser, Serdar, İbrahim Öztürk, Hakan Aslantaş, Sestak, N'Diaye, Musa, Ozan, Batalla, Pinto

Maçta yaklaşık 20 bin Kayserispor, 300 kadar da Bursaspor taraftarı tribünlerdeki yerini aldı. Bir dönem Kayserispor teknik direktörlüğü de yapan Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 2005-2006 ile 2006-2007 sezonlarında Kayserispor başında çıktığı 68 karşılaşmada, 28 galibiyet, 18 beraberlik ve 22 mağlubiyet alarak 102 puan toplamıştı.

Ligde gelecek hafta Bursaspor 26 Ağustos Pazar günü saat 19.00'da Bursa Atatürk Stadı'nda İstanbul B.B ile karşılaşırken, Kayserispor 27 Ağustos Pazartesi günü ligte 2.haftanın kapanış maçında 21.00'de Antalyaspor'a konuk olacak.

Ayrıntılar birazdan...

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Timsah'ın Diğer Adı Sebastian Pinto: 0-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement