Trabzonspor - Amtalyaspor Maç Özeti ve Golleri - Son Dakika
Spor

Trabzonspor - Amtalyaspor Maç Özeti ve Golleri

Trabzonspor - Amtalyaspor Maç Özeti ve Golleri

Spor Toto Süper Lig'in 17. hafta mücadelesinde Trabzonspor evinde Antalyaspor'u konuk etti.

29.12.2013 15:56

Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftada 1 puan alabilen Trabzonspor, kötü geçen döneme rağmen yarın sahasında oynayacağı Medical Park Antalyaspor maçında yenilmemesi halinde son 2 sezondan daha çok puanla devre arasına girmiş olacak.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ilk yarıyı 24 puanla kapatan Trabzonspor, bu sezon aynı puanla girdiği son haftada Medical Park Antalyaspor karşısında beraberlik veya galibiyet alması halinde son 3 sezon içerisinde en fazla ilk yarı puanını elde edecek.

2011-2012 sezonunda ilk yarıda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 24 puanla kapatan Karadeniz ekibi, 2012-2013 sezonunda da yine 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyetle aynı puanı toplamıştı.

Ligde teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ilk yarıyı 24 puanla kapatan Trabzonspor, aynı puanla girdiği devrenin son haftasında yarın sahasında Medical Park Antalyaspor karşısında beraberlik veya galibiyet alması halinde son 2 sezondan daha fazla puan toplamış olacak

Bordo-mavililer, bu sezon ise 16 hafta sonunda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle son hafta öncesi 24 puanda bulunuyor.

3 hafta sonra galibiyet istiyor

Trabzonspor, ligde 3 hafta sonra kazanarak devre arasına galibiyetle girmek istiyor.

Ligde en son sahasında Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yendikten sonra, Gaziantepspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olan, Bursaspor ile sahasında 2-2 berabere kalan, geçen hafta da İstanbul'da Galatasaray'a 2-1 yenilen bordo-mavililer, ilk yarının son haftasında kötü gidişatına son vermeye çalışacak.

Sahasında 313 gündür yenilmiyor

MAÇ ÖZETİ 19:00'DA BURADA OLACAK!

Ligde geçen sezon 17 Şubat 2013'te Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden bordo mavililer, o tarihten itibaren 313 gündür Hüseyin Avni Aker Stadı'nda mağlubiyet yüzü görmedi.

Bordo mavililer, söz konusu dönemde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı 21 maçta, 16 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti.

Karadeniz ekibi, bu maçlarda 47 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

Süper Lig gol krallığı tablosu için tıklayın!

Teknik direktör Akçay, mağlubiyet görmedi

Trabzonspor'a, sezon başında pilot takımı 1461 Trabzon'dan gelen teknik direktör Mustafa Akçay, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yenilgi yaşamadı.

Akçay yönetiminde bordo mavililer, bu sezon sahasındaki 14 resmi maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi.

Bordo-mavili takımda, kart cezalısı Colman ile izin alarak ülkelerine giden Janko ve Alanzinho, maç kadrosunda yer alamayacak.

Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya Onur, Bosingwa, Mustafa, Bamba, Aykut Demir, Zokora, Adrian, Olcan, Yusuf, Malouda ve Henrique ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

Trabzonspor ile Avni Aker Stadyumu'nda bugüne kadar oynadığı hiçbir maçı kazanamayan Medical Park Antalyaspor, hafta sonu karşılaşacağı rakibini yenerek bu stattaki ilk galibiyetini almak istiyor

Kırmızı-beyazlı ekip, rakibini 1998-1999 sezonunda tarafsız sahada oynanan maçta ise yenmeyi başarmıştı

Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Medical Park Antalyaspor, Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor'a karşı ilk galibiyetini almayı amaçlıyor.

Ligde oynadığı son üç karşılaşmada Sanica Boru Elazığspor'a 4-1, Gençlerbirliği'ne 3-2 yenilen, Kasımpaşa ile de 1-1 berabere kalan Medical Park Antalyaspor, ligin alt sıralarından kurtulmak için deplasmanda oynayacağı Trabzonspor maçında mutlak galibiyet hedefliyor.

Lig tarihinde hiç galibiyet elde edemediği Avni Aker Stadyumu'nda bordo-mavililerle karşılaşacak kırmızı-beyazlı ekip, rakibiyle deplasmanda 18 kez karşı karşı karşıya geldi.

Süper Lig puan durumu için tıklayın!

Avni Aker Stadyumu'nda bordo-mavili takıma 10 maçta mağlup olan Medical Park Antalyaspor, 7 kez de berabere kaldı. Kırmızı-beyazlı ekibin rakibini deplasmanda yendiği tek maç Avni Aker Stadyumu'nda değil, 1998-1999 sezonunda tarafsız saha olarak Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynandı. Bu maçta ve kırmızı-beyazlı takım, Fazlı (2) ve Kamil'in golleriyle rakibini 3-2 mağlup etti.

İki takım arasında deplasmanda oynanan maçlarda bordo-mavili ağları 14 kez havalandıran Medical Park Antalyaspor, kalesinde 35 gol gördü. Kırmızı-beyazlı takım, Avni Aker Stadyumu'nda en farklı mağlubiyeti ise 2000-2001 sezonunda 4-0'lık skorla aldı.

Medical Park Antalyaspor, çıkışa geçmek istiyor

Geçen sezonu başarılı geçiren ve ligin ilk yarısını üçüncü sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı takım, bu sezon ise istediği sonuçları alamayınca puan cetvelinde alt sıralarda yer aldı.

Ligin ilk yarısında geçen sezon 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 30 puan toplayan Medical Park Antalyaspor, bu sezon ise ligin ilk yarısının tamamlanmasına bir hafta kala 4 galibiyet, 6 beraberlik, 6 mağlubiyetle 18 puan toplayabildi.

Trabzonspor galibiyeti ile ligin ilk yarısını 3 puanla tamamlamayı hedefleyen Medical Park Antalyaspor, mağlup olması durumunda düşme hattına daha da yaklaşacak.

STAT: Avni Aker

SAAT: 16.00

YAYIN: LİG TV

HAKEM: Hüseyin Göçek

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR Onur, Bosingwa, Mustafa, Bamba, Aykut Demir, Zokora, Adrian, Olcan, Yusuf, Malouda, Henrique

M.P ANTALYASPOR Hakan, Koray, Emre, Musa, Vederson, Serkan, Zeki, Uğur, Emrah, Murat, Diarra

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Trabzonspor - Amtalyaspor Maç Özeti ve Golleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • de nigris: Amtalya yazmışsınız. 0 0 Yanıtla

Advertisement