Trabzonspor'dan 5000 Kişilik Yürüyüş - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'dan 5000 Kişilik Yürüyüş

Trabzonspor\'dan 5000 Kişilik Yürüyüş

Trabzonsporlu taraftarlar, düzenledikleri yürüyüşte Fenerbahçe'nin küme düşürülmesini istedi.

01.01.2012 16:43  Güncelleme: 08:51

Trabzonsporlu taraftarlar, düzenledikleri yürüyüşte Fenerbahçe'nin küme düşürülmesini, şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini isterken bir araç üzerine kurulan hoparlörlerden de, "Şu Metris'in önü" türküsünün çalındığı dikkati çekti.

Yaklaşık 5000 kişiden oluşan taraftarlar, Maraş Caddesi'ni de kapsayan yürüyüşlerinden sonra Atatürk Heykeli önünde toplandı. Ellerinde, "Fenerin oyunu Bizans oyunu", " Kazım Koyuncu'nun evi Avni Aker'dir", "MHK istifa", "Senin gücün karanlığı yırtacak", "Fenerli federasyona hayır", "Şampiyonluk kupamızı istiyoruz", "58. madde kaldırılamaz", "Şikeyle saadet olmaz", "Aykut bu kırmızı kartlar irdelensin mi", "İsyan sokakta insaf arıyor" yazılı pankartlar bulunan taraftarlar, zaman zaman, "Aydınlar istifa", "Bize her yer Trabzon", "Şampiyon Trabzon", "Taraftar burada vekiller nerede" ve "Şike yapanı düşürün" diye de gösterilerde bulundular.

Yürüyüşü sırasında bir minibüsten, "Şu Metris'in önü" adlı türkü çalındı. Bordo mavili taraftarlar da yürüyüş boyunca çalınan türküye eşlik ettiler.

Atatürk anıtı önünde toplanan taraftarlara seslenen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodolak, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar'ın derhal istifa etmesi gerektiğini, Trabzonspor'un şampiyonluğunun gasp edildiğini iddia ederken şöyle konuştu:

"KUPA SAHİBİNE TESLİM EDİLMELİ"

"Artık yeter. Türk futbolu tek bir takımdan ibaret değildir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. 58'inci maddenin kaldırılması olayı geri tepti. Futbol Federasyonu derhal istifa etmeli, Türk futbolunu cesaretli karar alabilecek bu kaostan kurtaracak başkan ve yönetim kurulları seçilmelidir. Elimizden şikeyle teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğunun UEFA'nın da yaptığı gibi gerçek sahibi Trabzonspor'a teslim edilmelidir. Şampiyonluğun ruhu burada geri kalan tenekesini de hemen istiyoruz."

Taraftarlar, kolbastı oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Trabzonspor'dan 5000 Kişilik Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement