Trabzonspor'dan Hakemlere Uyarı - Son Dakika
Spor

Trabzonspor'dan Hakemlere Uyarı

Trabzonspor\'dan Hakemlere Uyarı

Yılmaz Büyükaydın, ligde son 8 haftaya girilirken hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

26.03.2013 11:00  Güncelleme: 11:33

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, ligde son 8 haftaya girilirken hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

TARAFTARA ÇAĞRI

Pazar günü sahalarında Medical Park Antalyaspor'la karşılaşacaklarını hatırlatan Yılmaz Büyükaydın, bu maçın önemine değinirken şunları söyledi:

"Taraftarımız ve bütün Trabzonspor camiasına mesajımız şu olacak. Önemli bir haftaya girdik. Bundan sonraki tüm maçlarımız önemli ama öncelikle önümüzdeki maça bakacağız. Camia ve taraftarımızdan takımımıza artık ciddi şekilde destek bekliyoruz. Çünkü Trabzonspor taraftarının büyüklüğünü biliyoruz. İstediği zaman istediği yerde istediği şeyi gerçekleştirebiliyor. Pazar günkü maçta da Trabzonspor camiasını, eski yöneticilerimizi, kulübe gönül vermiş bütün insanları, taraftarlarımızı maça bekliyoruz. Bu süreçte birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece, taraftarımız da takımımızı desteklediği sürece iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Bazı kulüplerde bazı taraftar gruplarının maçın yönünü ve futbolcuyu nasıl etkilediğini görüyoruz. Taraftarımızın da bunu coşkulu şekilde yapacağına ve camia olarak bu işin içinden çıkacağımıza inanıyoruz."

"HAKEM HATALARI OLMASA İYİ YERDE OLURDUK"

Yılmaz Büyükaydın, MHK'nın (Merkez Hakem Kurulu) eski başkanlarından Mustafa Çulcu'nun, "Hakemler tarafından en çok mağdur edilen kulüp Trabzonspor" açıklamasını değerlendirirken de şunları söyledi:

"Alt alta koyduğunuz zaman bazı müsabakalarda hakem hatalarıyla birlikte sonucu ciddi şekilde etkileyen neticeler ortaya çıktı. Bu hatalarla kaybettiğimiz puanları düşünürseniz, bugünkü puan cetvelindeki durumumuzdan çok farklı yerlere gelebilirdik. MHK ve federasyona artık ciddi görev düşüyor. Farklı bir şey istemiyoruz, adil yönetim istiyoruz. Buraya çıkan bütün hakemlere güveniyoruz ama basit hatalardan dolayı iş çok ciddi neticelere gidiyor. Bursaspor maçından sonra da aynı şeyleri söyledim. Bursa'da da çok ciddi hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldık. Bu hatalar sonucu etkileyince camia olarak canımız yanıyor. Puan kaybediyoruz. Puan kaybedince de camianın durumu zaten ortada. Her geçen gün de ciddi sıkıntı oluyor. Bunu farklı bir argüman olarak ortaya koyup seslendirmek de doğru değil. Farklı bir şey söyleyince bu kez ceza alıyorsun. Ama bu saatten sonra bunları da bir şekilde söylemek lazım. Çünkü herkes aynı şeyleri konuşuyor."

SON 8 HAFTAYA DİKKAT

Yılmaz Büyükaydın, hakemlerin son 8 haftaya girerken daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgularken de sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakemlerin bundan sonra daha dikkatli olmaları gerekiyor çünkü bizim gibi canı yanan kulüpler daha fazla olursa bunun telafisi yok. O zaman futbol faciasına sebep oluruz. Türk futbolunda geçmiş yıllardan beri süregelen, yaşanan şeyler ortada. Bu işler aynı şekilde cereyan ederse o zaman daha kötü şeyler olur."

"SON HAFTALARDA İYİ OYNUYORUZ"

Futbolcularla yüz yüze yaptığı görüşmelerle ilgili görüşlerini de açıklayan Yılmaz Büyükaydın, bu konuda şöyle dedi:

"Takımın son durumunu tek bir şeye bağlamak doğru değil. Maç kaybettiğiniz zaman psikolojinize ve fiziksel performansınıza da yansıyor. Bir çok etken var. Konuşarak aşmaya çalışıyoruz. Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında aslında iyi oynadık. Bursa'da kaybetmemize üzüldüm. Mağlubiyetten öne geçtiğimiz durumda çok ciddi hakem hataları oldu. Gole giden pozisyonumuzu kesti, penaltımızı vermedi. Bunların arkasına sığınmak gibi bir niyetimiz yok ama bazı şeyler de ortada. İnşallah bu işlerin altından hep birlikte çıkacağız."

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement