Türk Halterciler Bulgaristan'da Büyük Başarı Elde Etti - Son Dakika
Spor

Türk Halterciler Bulgaristan'da Büyük Başarı Elde Etti

Türk Halterciler Bulgaristan\'da Büyük Başarı Elde Etti

Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda Cansu Bektaş ve Gamze Altun, toplamda 3 altın, 2 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bektaş, koparmada 75 kilo kaldırarak Türkiye'nin ilk altın madalyasını kazandı. Altun ise silkmede 92 kilo ile altın madalya, toplamda ise 157 kilo ile gümüş madalya elde etti. Bektaş ve Altun, ülkelerini gururla temsil ettiklerini belirterek gelecek hedeflerini açıkladılar.

13.02.2024 14:38  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde büyük bir başarıya imza atarak toplamda 3 altın, 2 gümüş madalya kazanan Cansu Bektaş ve Gamze Altun, "İstiklal Marşımızı Sofya'da dinlettik. Ülkemiz adına gururlu ve mutluyuz" dedi.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da organize edilen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 45 kiloda adeta kendileriyle mücadele eden ve kürsüye ambargo koyan milli sporcular, aynı zamanda rekorlar kırarak gelecek için ümit verdi. Cansu Bektaş, koparmada 75 kilo kaldırarak 1'inci olurken, Türkiye'nin de şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandırmış oldu. Bektaş, silkmede 88 kilo ile 2'nci, toplamda ise 163 kilo ile altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Gamze Altun ise 65 kiloluk derecesiyle koparmada 5'inci sırada yer aldı. Altun, silkmede 92 kilo ile altın madalya, toplamda ise 157 kilo ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

Ermenistan'ın ardından büyüklerde 2. kez Avrupa Şampiyonu olan milli sporcu Cansu Bektaş, hedefinin önce Dünya, sonra ise kilo yükselerek olimpiyat madalyası olduğunu söyledi. Genç sporcu, "Öncelikle ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğim için mutluyum. Avrupa rekoru zaten bendeydi, burada kendi rekorumu kırdım. Hedefim Avrupa'nın ardından Dünya Şampiyonası'nda madalya almak. Bir sonraki yarışmalar için de yine söz veriyorum. Avrupa ve Dünya şampiyonu olmaya devam edeceğim. Bizi izleyen herkese çok teşekkür ediyorum ve tabii ki öncelikle tüm antrenörlerime, federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni hedefim 2028 Olimpiyatları'nda şampiyon olmak" ifadelerini kullandı.

Bir diğer milli sporcu Gamze Altun ise, yeni hedefinin Büyükler Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyledi. Geçen yıl Ermenistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyayı az farkla kaçırdığını belirten Altun, "Bu yıl hem altın madalyaya, hem de yeni rekora ulaştım. Kamp sürecinde çok iyi hazırlanmıştım, ama yarışmada ne olacağı da belli olmuyor. Benim için çok güzel geçti, o yüzden çok memnunum. Madalyalarımı öncelikle hocalarıma ve sonra da aileme armağan ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Türk Halterciler Bulgaristan'da Büyük Başarı Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement