Türk Milli Takımı Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda Şampiyon - Son Dakika
Spor

Türk Milli Takımı Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda Şampiyon

Türk Milli Takımı Avrupa Para Tekvando Şampiyonası\'nda Şampiyon

Fransa'da düzenlenen Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda Türk milli sporcular, 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. Montargis kentinde gerçekleşen organizasyonda Türkiye'yi temsil eden 14 sporcu arasından 7'si madalya elde etti. Kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ve 57 kiloda Gamze Gürdal, erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ve 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya kazandı. Kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci gümüş, 65 kiloda Lütfiye Özdağ ve erkekler 70 kiloda Fatih Çelik ise bronz madalya elde etti. Türk milli takımı, toplamda 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile 2022 yılından sonra bir kez daha takım halinde Avrupa şampiyonluğunu kazandı.

30.06.2023 20:38

Fransa'da düzenlenen Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda milli sporcular 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.

Türkiye Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Montargis kentinde yapılan ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları'na kota puanı da veren organizasyonda Türkiye'yi temsil eden 14 sporcudan 7'si madalya aldı.

K44 kategorisindeki müsabakalarda kadınlar 52 kiloda Meryem Betül Çavdar ve 57 kiloda Gamze Gürdal ile erkekler 58 kiloda Ali Can Özcan ile 63 kiloda Mahmut Bozteke altın madalya kazandı.

Kadınlar 47 kiloda Nurcihan Ekinci gümüş, 65 kiloda Lütfiye Özdağ ile erkekler 70 kiloda Fatih Çelik ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Toplamda 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan milli takım, 2022 yılının ardından bir kez daha takım halinde Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Milli Takımı Avrupa Para Tekvando Şampiyonası'nda Şampiyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement