Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele edecek olan Kayseri Kaskispor, 29 Eylül-04 Ekim tarihleri arasında oynanacak olan Erciyes Cup 6 öncesinde imza şov yaptı.

25.09.2012 19:48

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele edecek olan Kayseri Kaskispor, 29 Eylül-04 Ekim tarihleri arasında oynanacak olan Erciyes Cup 6 öncesinde imza şov yaptı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen törene Kayseri Kaskispor Başkanı Ender Batukan'da hazır bulundu. Yeni transferler Ayşegül Günay, Tuğba Taşçı, Begüm Dalgalar, Evanthia Maltsi, Nuria Martinez içim imza töreni düzenleyen Kayseri Kaskispor'da hedef Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde ilk üç sıra olarak belirlerken, Fiba Eurocup'da kupayı kaldırmak istiyor. Kayseri Kaskispor Kulüp Başkanı Ender Batukan yaptığı açıklamada, "Bu sezon kadromuza 7 önemli transfer yaparak başladı. Ayşegül Günay, Tuğba Taşçı, Begüm Dalgalar, Evanthia Maltsi, Nuria Martinez gibi kendisini kanıtlamış oyuncular ile çalışmalarımız devam ediyor. Asjha Jones ve Nicky Anosike ise şu anda ligleri devam ettiği için henüz takım ile birlikte çalışmalara başlamadılar. Bu sezon takımımız iki turnuvaya katıldı. Hatay'da düzenlenen turnuvada takımımız birinci olurken, Adana Botaş Cup'ı ikincilik ile tamamladık. Bilindiği gibi her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 6. Eciyes Cup'ı 29 Eylül- 04 Ekim tarihleri arasında oynatacağız. Turnuvamız Cumartesi günü start alacak. Bu sezon takım olarak güzel bir sezon geçirmeyi planlıyoruz. Ligde hedefimizi ilk üç sıra olarak belirlerken, Euro Cup'da kupayı müzemize götürmek istiyoruz" diye konuştu.

Kayseri Kaskispor Antrenörü Ayhan Avcı ise "En az geçen seneki kadar güzel bir sezon bekliyoruz bu seneden. Bu sene takımımızda bazı değişiklikler yaptık. Öncelikle yaş ortalamamızı biraz daha düşürdük. Geleceği düşünerek çünkü Türkiye liginde kurallar değişiyor. Önümüzdeki yıl itibarıyla sahada 2 yabancıya izin veriliyor. Tabi bu ne demek Türk oyuncumuz olması demek. Biz her zamanki gibi Türk oyuncularımızı kendi içimizden çıkartmayı tercih ettik. Bu senede 3 Türk transferinden biride 92 doğumlu Ümit Milli Takım oyuncusu Ayşegül Günay'ı aldık. Daha sonra takıma ablalık yapması için Beşiktaş'tan Tuğba Taşçı'yı aldık. O da normal performansının çok daha üstüne çıkacağına inanıyorum. Son olarak da A Milli Bayan Basketbol Takımımızın olimpiyat kadrosunda bulunan Begüm Dalgalar'ı transfer ettik. Doğru yolda gittiğimizi düşünüyoruz. Erciyes Cup bizim için önemli. Seyircimizle tanışma turnuvası ama daha eksiklerimiz de var. İnşallah yakın zamanda bu eksiklerimizi tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Kayseri Kaskispor'da yeni transferler Asjha Jones ve Nicky Anosike'in liglerinin devam ettiğinden önümüzdeki ay takıma katılacakları belirtildi. Konuşmaların ardından Kayseri Kaskisporlu oyuncular, teknik heyet ve Başkan Erder Batukan objektiflere poz verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement